09
december

Mercedes-Benz Sprinter 4×4

Een busje is eigenlijk het meest saaie voertuig dat er is. Gemaakt voor maar 1 doel en dat is het vervoeren van spullen/mensen van A naar B. De aankleding van de auto is vaak basic en laten we vooral niet praten over de snelheid van de auto.

Toch heeft Mercedes getracht om hier verandering in aan te brengen met de Mercedes-Benz Sprinter 4×4. Je leest het goed, 4-wielaandrijving! In tegenstelling tot Peugeot bouwt Mercedes de Sprinter zelf om naar een 4×4. Nu wonen wij in een land waar 4-wielaandrijving maar weinig nodig is. Als we het nodig hebben dan komt dat vooral door de weersomstandigheden en niet door het ruige landschap.

Toch kan het soms handig zijn om 4-wielaandrijving in te schakelen. Voor die situaties heeft Mercedes deze Sprinter gemaakt. De sprinter is leverbaar met een 3-tal motoren. Twee 4-cilinder blokken met 129- of 163 pk. Is dat niet voldoende dan heeft Mercedes ook nog het 6-cilinder 3.0 liter blok met zo’n 190 pk en 440 NM koppel. Met deze nieuwe motoren voldoet Mercedes aan de Euro VI voorwaarden en mag de Sprinter gewoon in het stadshart van Utrecht en Amsterdam rijden.

De Mercedes-Benz 4×4 is verhoogd zodat deze in ieder landschap uit de voeten kan. De auto is tevens voorzien van down-hill regulation. Met deze functie rijdt de Sprinter zonder enig probleem van iedere steile helling in de juiste snelheid. Het 4×4 systeem van de Mercedes-Benz Sprinter staat niet standaard aan. Het systeem kan tijdens het rijden ingeschakeld worden al mag er dan niet harder dan 15 km/u worden gereden.

Qua prijs brengt het 4×4 systeem € 8.391,- aan extra kosten met zich mee bovenop de standaard uitvoering. De standaard uitvoering is leverbaar vanaf € 35.820,-. De Sprinter 4×4 zal volgend jaar bij de dealer staan.