11
oktober

Mercedes-Benz F125 en de Ford Focus Electric tijdens Ecomobiel – deel 2

Vanochtend las je al het eerste deel van ons verslag van het Ecomobiel evenement in Rotterdam. Er was te veel nieuws voor een artikel vandaar dat we het hebben opgedeeld in twee verschillende posts. In het tweede deel komt de Ford Focus Electric aan bod, de Mercedes-Benz F125 en de Peugeot Partner 4×4.

Ford Focus Electric

Ford was ook aanwezig met de Ford Focus Electric. Waarbij BMW er voor kiest om een hele nieuwe lijn elektrische auto’s te introduceren. Kiest Ford er voor om de huidige modellen te voorzien van een elektrische aandrijving. Als eerste is het vlaggenschip van Ford, de Focus aan de beurt. De Ford Focus Electric is voorzien van een 24 kWh accupakket die garant moet staan voor een bereik van ongeveer 160 km.

Al snel wordt duidelijk dat het toevoegen van een elektromotor aan de Focus een poging van Ford is om aan te geven dat ook zij een elektrisch aangedreven auto kunnen maken. De achterbak is voor een groot gedeelte in gebruik door de accu’s en is er ook nog geen mogelijkheid om de Focus snel te laden. Dan hebben we nog helemaal niet gesproken over de prijs. De Ford Focus electric staat bij de dealer voor ongeveer € 40.000,-. Nogal aan de hoge kant in onze ogen, vooral als het vergeleken wordt met de concurrentie. Onze voorkeur gaat toch aan naar de aanpak van BMW, Nissan of Opel.

Ford Focus Electric

Peugeot Partner 4×4

Peugeot was ook aanwezig met een aantal mooie introducties waaronder de 308 en ook de Peugeot Partner 4×4. De partner kennen we al jaren. Maar dat deze auto ook beschikbaar is in een 4 x 4 uitvoering is helemaal nieuw. De Partner 4×4 is een samenwerking tussen Peugeot en het Franse Dangel. Dit bedrijf bouwt de Partner om tot een volledig 4-wiel aangedreven auto. Met deze aanpassing is de Peugeot Partner in een klap de bedrijfswagen voor het ruigere terrein.

Peugeot Partner 4x4

Mercedes-Benz F125

Ecomobiel was het platform voor de Nederlandse introductie van de Mercedes-Benz F125. Het rijdende prototype van de Mercedes F125 heeft een actieradius van 1000 kilometer. Dit bereik wordt behaald door een combinatie van waterstofcel met een 10 kWh elektromotor. In de koolstoftank wordt 7,5 liter waterstof onder een druk van 700 bar gebracht, dit zorgt voor het overgrote deel van het bereik. De elektor motor zorgt voor maar 50 km actieradius. De combinatie staat garant voor 231 pk die er voor zorgt dat de auto in 4,9 sec naar de 100 sprint.

Mercedes-Benz F125