18
april

Mercedes B-klasse Electric Drive gaat concurreren met BMW I3

Aan het einde van dit jaar zal de eerste Mercedes B-Klasse Electric Drive bij de dealer staan. Volgens Mercedes gaat deze elektrische variant de concurrentie (lees: BMW I3) wegvagen. Mercedes heeft voor de B-Klasse Electric Drive de handen ineen geslagen met Tesla, geen onbekende op het gebied van elektrische auto’s.

Tesla is geen onbekende voor Mercedes, de Smart Fortwo heeft al accu’s die door Tesla zijn ontwikkeld. Bij de B-klasse is de samenwerking tussen beide partijen geïntensiveerd. In de Mercedes B-Klasse Electric Drive is namelijk  gekozen voor een Tesla aandrijflijn. Wij zijn benieuwd wat dit gaat brengen in de toch wat saai ogende B-klasse.

Volgens de specs heeft de auto een actieradius van zo’n 200 km, wat in onze ogen toch een beetje tegenvalt omdat in de praktijk dit meestal wel iets lager ligt. De sprint naar de 100 km/u wordt afgelegd in 7,9 seconden en de elektromotoren zorgen voor 132 KW met een koppel van 340 Nm. Geen verkeerde cijfers die zorgen voor een topsnelheid van 160 km/u. De accu’s zijn in de vloer van de auto geplaatst, net zoals bij de Tesla Model S, waardoor het zwaartepunt laag blijft.

Deze B-Klasse kan in potentie een interessante lease-auto worden. Beetje afhankelijk van wat de prijs gaat worden natuurlijk maar deze zal hoogstwaarschijnlijk in de buurt komen te liggen van de prijs van de BMW I3.