31
december

Meest gelezen artikelen 2014

Op de valreep van het oude jaar kijken we nog even terug. Dit jaar bestond voor ons voornamelijk uit hoogtepunten, zoals je eerder deze week al hebt kunnen lezen. Bijtellingsblog bestaat bij de gratie van de lezer en daarom blikken we terug op wat jullie de meest interessante artikelen van het afgelopen jaar vonden.

Dit zijn de meest gelezen artikelen van 2014. Niet alle content komt uit 2014 want ook de artikelen die we in 2013 schreven werden dit jaar nog gelezen.

  1. De drie mooiste autoroutes van Nederland om te genieten van de Indian Summer

  2. Volkswagen Passat als plugin hybride met 7 procent bijtelling

  3. Twee heerlijke autoroutes voor in de lente

  4. Eindelijk duidelijkheid over bijtelling 2016

  5. Hoe een Nederlandse Tesla Model S in een klap bekend werd in Amerika

  6. Nieuwe Skoda Superb – Plugin Hybride en 7 procent bijtelling

  7. Is dit de Volkswagen Golf Variant GTE met 7 procent bijtelling?

  8. Bouw zelf je elektrische auto in 7 dagen

  9. Wat te doen bij verkeersboetes uit het buitenland?

  10. Youngtimer lease nog aantrekkelijker per 2016

Van vorig jaar wisten we dat veel mensen op zoek zijn naar mooie autoroutes om in de vrije tijd ook te kunnen genieten van de zakelijke auto. Het artikel uit 2013 kreeg dit jaar een vervolg dat ook direct op nummer 3 in de top 10 meest gelezen artikelen terecht is gekomen. Wat ook opvalt is dat de Nederlandse internetgebruiker op zoek is naar een auto met 7 procent bijtelling. Vooral de Passat en de Superb zijn in trek bij de leaserijder. Dit komt natuurlijk omdat per 2016 de regeling omtrent bijtelling gaat wijzigen. Toen er eindelijk duidelijkheid was over de nieuwe regelgeving was de leaserijder benieuwd wat hij per 2016 gaat betalen.

Een andere opvallende post die we schreven ging over het zelf bouwen van een elektrische auto. Blijkbaar is Nederland bovenmatig geïnteresseerd in een elektrische auto, maar de prijs is voor menigeen nog een te hoog. Dat we graag ons geld in de portemonnee houden kunnen we wel opmaken aan het aantal lezers van ons artikel over verkeersboetes uit het buitenland. Vooral net na de zomervakantie werd dit artikel vaak gelezen.

De lijst sluiten we af met ons artikel over youngtimer lease. Aan het begin van het jaar waren we nog niet bekend met de term youngtimer lease. We hebben plaats mogen nemen in een youngtimer die geschikt was voor de lease. Met oog op de wijzigingen op het gebied van bijtelling, zochten wij uit welke consequenties dit zou hebben voor youngtimer lease. Conclusie: het wordt alleen maar interessanter volgend jaar.

Ook aankomend jaar zullen we jullie blijven voorzien van het laatste nieuws op het gebied van bijtelling, zakelijk rijden en alles wat met de leasemarkt te maken heeft. Er staan weer een hoop introducties op stapel en we kijken met veel interesse uit naar de nieuwe belastingregels die medio 2015 worden geïntroduceerd.