10
maart

Maak kennis met de Skoda VisionC concept

Het komt niet heel vaak voor dat we echt staan te kijken van een nieuw design van Skoda. Het is toch een ietwat behouden merk dat meestal niet staat voor innovatie. Maar daar lijkt met de Skoda VisionC, hun laatste conceptauto die voor het eerst werd vertoond tijdens de beurs van Genève, toch wel verandering in te komen.

Misschien is het de kleur of het feit dat deze vijf-deurs coupe op aardgas kan rijden maar wow wat worden wij hier even door Skoda overdonderd! Heel speciaal is het model niet want we kennen natuurlijk allemaal de CC van Volkswagen, nou dit is de 5-deurs coupe van Skoda. Maar waar wij de CC geen mooie auto vinden is deze auto in onze ogen een stuk beter gelukt. Als we het persbericht mogen geloven dan wordt dit de nieuwe designtaal die Skoda gaat hanteren. Vooral de koplamp-units en de achterlichten springen er wat ons betreft uit.

Aangezien het een conceptmodel van Skoda betreft is natuurlijk de vraag of de specificaties ook daadwerkelijk blijven zoals ze zijn. Voorlopig wordt de Skoda VisionC voorzien van een 1.4 TSI turbomotor met welgeteld 110 pk. Deze motor snoept van twee walletjes want kan zowel op benzine als op CNG (aardgas/groengas) rijden. Skoda en daarmee ook de gehele Volkswagen Groep zetten groots in op aardgas. Nog geen week geleden was daar nog de Skoda Octavia G-TEC en we kennen natuurlijk al de Audi A3 G-Tron en de Seat Leon TGI.

De CO2 uitstoot van de Skoda VisionC bedraagt maar 91 gr/km en de auto valt daarmee net buiten de 14 procent en moet het doen met 20% bijtelling. Maar helaas is dit toch koffiedik kijken want de Skoda VisionC is een concept waarvan nog niet bekend is of deze wel op de markt komt.