30
december

Let op afkoopregeling in leasecontract

De vereniging Auto van de Zaak maakt ons er op attent dat bij het afsluiten van het leasecontract, het toch verstandig is om de kleine lettertje te lezen. Het gaat dan specifiek over een eventuele afkoopregeling bij het vroegtijdig uit dienst treden, die in het contract kan zijn opgenomen.

Vereniging Auto van de Zaak staat op dit moment een werknemer bij die een afkoopregeling in zijn/haar leasecontract heeft. Daarbij werd de werknemer 2 opties geboden, of € 6.500,- betalen (afkoopregeling) of de auto overnemen voor een bedrag dat hoger ligt dan de nieuwwaarde van de auto.

Auto van de Zaak heeft de werknemer aangeboden bij te staan met een advocaat nadat praten met de werkgever geen uitkomst gaf omdat deze aanstuurde op een stap naar de rechter. Maar onder de noemer, voorkomen is beter dan genezen, willen wij jullie hier ook op attent maken. Ben je van plan om op korte termijn te wisselen van baan en heb je een leasecontract, controleer even de voorwaarden op een afkoopregeling zodat je dit eventueel nog mee kunt nemen in de onderhandelingen bij je nieuwe werkgever en sowieso om niet voor verassingen komen te staan.