13
mei

Chevrolet Impala met big block op Aardgas!

Op Bijtellingsblog viel al veel te lezen over aardgas. Zo is de Fiat 500L al aan bod gekomen, hebben we het gehad over de Skoda Octavia G-TEC en hebben wij al een heel relaas geschreven over het rijden op GroenGas. In Nederland raakt aardgas al aardig ingeburgerd. In de Verenigde Staten is dat een heel ander verhaal. Daar was tot voor kort maar 1 auto verkrijgbaar met aardgas en dat is de Honda Civic. Chevrolet gaat daar verandering in brengen want het merk heeft besloten om de Chevrolet Impala op de markt te brengen met CNG installatie. Die auto mag wat ons betreft wel naar Nederland komen!

In Nederland heeft het rijden op aardgas twee voordelen; de prijs van een liter aardgas ligt rond de euro en de CO2 uitstoot ligt een stuk lager. Helemaal als de CNG tanks worden volgepompt met groengas dan is dat een bewuste overweging omdat de uitstoot van deze brandstof al weer een stuk lager ligt (well-to-wheel) dan normaal aardgas.

Deze vlieger gaat natuurlijk minder op de voor de Chevrolet Impala. Deze Amerikaanse grootheid heeft een verleden in de zogenaamde big blocks. Motoren beginnen dan ook vanaf 2,5 liter een beetje mee te tellen. Dat geldt ook zeker voor deze uitvoering van de Chevrolet Impala. De aardgas uitvoering van deze auto wordt geleverd met een 3,6 liter blok met verharde kleppen om zo beter  te kunnen tegen de hogere verbrandingstemperatuur van aardgas.

Natuurlijk blijft aardgas schoner en ligt de prijs lager maar met een 3,6 liter motor zit het echte voordeel daar natuurlijk niet. De keuze van Chevrolet om een CNG auto in de markt te zetten komt puur en alleen omdat de brandstof in opkomst is. Op dit ogenblik kan de Honda Civic op deze brandstof al verkregen worden in het hele land en Chevrolet wil graag deel uitmaken van deze ontwikkeling. Wij zien deze stoere Amerikaanse auto ook wel in Nederland rijden op aardgas maar onze voorkeur gaat dan wel uit naar de 2,5 liter motor. Past beter in het Nederlandse straatbeeld.