21
januari

Leasevergelijker.nl vergelijkt al het lease aanbod van Nederland

De keuze van een nieuwe leaseauto is vaak een lastig proces. Het vergelijke van lease aanbod is gewoon lastig. Er is geen plek waar al het aanbod bij elkaar wordt gebracht en een afgewogen keuze kan worden gemaakt tussen de verschillende aanbieders. Daar moet met leasevergelijker.nl dit jaar verandering in komen.

Op leasevergelijker.nl wordt het aanbod van alle leasemaatschappijen bij elkaar gebracht zodat de wagenparkbeheerder of de leaserijder zelf een afgewogen keuze kan maken waar hij zijn nieuwe leaseauto gaat bestellen. Er kunnen dwarsdoorsnedes op prijs worden gemaakt maar ook op opties. Leasevergelijker.nl wil ook duidelijkheid scheppen in het doolhof van contractvoorwaarden en de wirwar van aanbieders die er nu op de leasemarkt aanwezig zijn.

De website is een initiatief van Leasetrader directeur Wilbert Philippo. Het is eigenlijk een herintroductie van het platform dat in 2009 al eens eerder gelanceerd werd. Toen werd het platform geen succes aangezien de techniek die achter de website zat niet bestand was tegen de laatste ontwikkelingen binnen de branche. Dat is nu helemaal ondervangen. Er wordt al een jaar gewerkt aan de ontwikkeling van het platform.

Het verdienmodel voor leasevergelijker.nl zal het genereren van leads worden. Deze leads worden dan verkocht aan de betreffende leasemaatschappijen. In het persbericht staat niet of het platform zich ook gaat richten op private lease. Maar aangezien dat op het moment nogal in trek is, zal het wel moeten.

De lancering van het platform staat gepland voor het tweede kwartaal van 2015, dus we moeten er nog even op wachten.