30
oktober

Leaseplan start met pilot Private Lease [updated]

Private lease is toch een beetje 2013. Vorig jaar kwam ieder label met zijn eigen private lease variant op de markt. Er ontstonden zelfs compleet nieuwe leasebedrijven die zich volledig richten op private lease zoals bijvoorbeeld Auto.nl. Marktleider Leaseplan loopt in dit geval achter de markt aan en komt nu pas met een private lease concept.

Leaseplan pakt het voorzichtig aan en begint met één model in het A-segment. Welk model dat gaat worden is nog onbekend ook de voorwaarden van het private lease contract en prijs per maand zijn nog onbekend. Wat wel duidelijk wordt is dat Leaseplan het graag simpel wil houden. Door deze pilot klein te beginnen kan Leaseplan op ieder moment bepalen of het door wil gaan met dit product.

Er zijn nog niet zo veel mensen die ook daadwerkelijk gebruik maken van private lease. Dit is ook één van de redenen waarom Leaseplan niet direct met een breed assortiment auto’s aan te bieden via private lease. Het plan is om stapsgewijs uit te rollen.

Het is ook voor Leaseplan ook de eerste keer dat het zich met een product gaat richten op de consumentenmarkt. Leaseplan is bij uitstek het bedrijf dat de zakelijke markt bediend. Uiteraard heeft het bedrijf natuurlijk al wel ervaringen opgedaan met hun occasion centers maar dat is toch een geheel ander product.

Het is wel de verwachting dat Leaseplan met een concurrerend aanbod. De concurrentie in het a-segment is groot maar een partij als Leaseplan heeft natuurlijk wel inkoopvoordeel ten opzichte van de andere partijen.

Updated 30 oktober 2014

Vorige week kondigde wij al aan dat Leaseplan ook de private lease markt zou betreden. Deze week is bekend geworden met welk aanbod Leaseplan de Nederlandse markt wil veroveren. De grootste leasemaatschappij van Nederland heeft er voor gekozen om samen met Mediamarkt de Fiat 500 aan te bieden voor € 199,- per maand.

Zoals we al hadden verwacht komt Leaseplan met een zeer concurrerend aanbod. De voorwaarden die aan het private leasecontract zitten van Leaseplan vallen ook nog wel mee. De prijs van € 199,- per maand is op basis van een contract van 36 maanden, onderhoud en reparaties zijn voor de rekening van Leaseplan en er mag maximaal 10.000 km op jaarbasis worden gereden. Wordt er met de Fiat 500 meer dan het maximaal aantal kilometer gereden dan volgt er een naheffing. Wat niet in de € 199,- per maand is inbegrepen zijn de brandstofkosten, de schadeverzekering voor inzittenden en de kosten van vervangend vervoer.

De Fiat 500 is alleen tijdens de Gekkenhuisweek van Media Markt van woensdag 29 oktober t/m zondag 2 november te bestellen bij de Mediamarkt in de buurt.