22
augustus

Lease een occasion!

Zoveel mensen, zoveel wensen. Ook op autogebied geldt dit. De een wil een luxe en snelle auto, de ander een zuinig goedkoop autootje dat doet wat het doen moet. Het is dan ook geen wonder dat de beslissing om wel of niet te leasen puur persoonlijk is.

Een auto leasen kan een hoop voordelen met zich meebrengen. Toch heeft privé leasen ook aantal nadelen. Eén daarvan is de soms hoge prijs die je betaalt, zeker wanneer je een auto wil uit het snellere segment. Tweedehands leasen kan dan een gunstige optie zijn.

Zowel zakelijk als prive is tweedehands lease een stuk voordeliger dan het leasen van een spiksplinternieuwe wagen. Overigens hoef je bij de woorden “tweedehands lease” niet te denken aan een tien jaar oude rammelbak, maar aan een wagen die in niet-leaseland nog wordt gezien als “nagenoeg nieuw”. Een jaar of twee, drie dus. Deze wagens zijn vaak veel voordeliger dan een nieuwe leaseauto.

De afschrijving van de auto maken de leasekosten op een tweedehandse auto veel goedkoper dan die van een nieuwe. De auto verliest de meeste waarde zodra de auto al eigenlijk uit de showroom rijdt.  Tegen de tijd dat jij deze tweedehandse auto gaat leasen, heeft de leasemaatschappij al de grootste afschrijvingen moeten doen. En dat is een voordeel voor jou.  Verder is de auto nog zo nieuw, dat je geen rekening met hoge reperatiekosten moet houden. De leasemaatschappij neemt met een tweedehands leasewagen dus weinig risico.

Voor beginnende ZZP’ers is het soms moeilijk om een een nieuwe lease auto te komen. Tweedehands lease kan dan een goede optie voor jou zijn. Ook omdat er vaak geen borg en aanbetaling hoeft te worden.

Had je een bepaald model in gedachten? Dan kan het zo zijn dat je die ene auto in die kleur die je zo graag wilt hebben niet kan vinden. Als dit geen probleem voor je is, dan is er in feite geen enkel bezwaar tegen het leasen van een tweedehands auto.

Zo kan je toch die ene luxe Mercedes waar je al jaren van droomde toch rijden.