23
februari

Komst Chevrolet Bolt bevestigt door GM [updated]

GM heeft zich de afgelopen jaren afzijdig gehouden als het gaat om elektrisch rijden. De fabrikant heeft zich vooral bezig gehouden met plug-in hybrides. Tot begin dit jaar de Chevrolet Bolt Concept werd geshowd tijdens de Detroit Motor Show. Nu het circus zich naar Chicago heeft verplaatst voor de Autoshow aldaar, bevestigd GM de productie van deze elektrische auto met een bereik van 300+ kilometer.

Hoe wel de innovaties zich in razend tempo opvolgen is alleen Tesla nog in staat om een auto te produceren met een dergelijk bereik. Maar met een prijs van zo’n 70.000 euro, is de Tesla Model S niet voor iedereen weggelegd. GM, probeert met de Chevrolet Bolt in dit gat te springen voordat Tesla of een ander merk dit doet. Tijdens de Detroit Motorshow werd bekend dat de prijs van de Chevrolet Bolt rond de $ 30.000,- komt te liggen. Dat is precies de prijs waarvoor Tesla van plan is hun Model 3 aan te gaan bieden.

De Chevrolet Bolt zal worden geproduceerd in de een fabriek van GM in Michigan waarbij de productie op een laag pitje staat.  Het is nog niet zeker of Chevrolet de naam Bolt blijft gebruiken. Bij de lancering blijkt er enige onduidelijkheid te zijn ontstaan tussen de Chevrolet Volt en de Bolt. De elektrische auto van GM wordt in 2017 verwacht. Het is nog onduidelijk of wij in Europa een Chevrolet Bolt krijgen van Opel. Wij verwelkomen in ieder geval iedere poging tot diversificatie van het aanbod elektrische auto’s met een bereik van boven de 300 km.

Updated maandag 23 februari 2015

In tegenstelling tot wat wij hier boven gemeld hebben, is de kans groot dat Chevrolet de naam Bolt blijft gebruiken voor de elektrische auto met een bereik van 300 kilometer. In de Detroit Post lezen wij dat Alan Batey, President van GM Noord-Amerika, dat de naam Bolt inmiddels al zoveel awareness heeft gecreëerd dat het zonde zou zijn om hier geen gebruik van te maken.

Dat er veel gepraat wordt over de Chevrolet Bolt komt doordat de naam veel lijkt op Chevrolet Volt en daardoor is enige onduidelijkheid ontstaan. De andere reden is dat de Chevrolet Bolt onderwerp is geworden van verschillende grappen. Het lijkt alsof GM gebruik wil maken van deze awareness en de naam van de Bolt blijven gebruiken.