08
augustus

Is de Toyota Auris TS wel de ideale bijteller voor het gezin?

De radiocommercials van de Auris TS vliegen je om de oren. De ene keer is de leegstand in het zakelijk vastgoed de reden om geen Monopoly te spelen en de andere keer wordt er onderhandelt over portretrecht bij klassenfoto’s. Het reclamebureau van Toyota heeft goed zijn best gedaan en sommige van de commercials zijn zelfs grappig. Maar de vraag is de auto ook een grap of komt Toyota haar beloften na en is dit daadwerkelijk de ideale zakenauto voor het gezin?

Auris TS zakelijk?

Wat zijn de randvoorwaarden voor een zakelijke auto en wat zijn dat voor een familiewagen? Voor de zakelijke rijder is de bijtelling natuurlijk van belang, daar scoort de Toyota Auris Touring Sport een grote plus en vooral ten opzichte van de concurrentie. Waar de concurrentie dit jaar nog wel in de 14% bijtelling categorie valt zullen de aangescherpte regels er voor zorgen dat deze auto’s in 2014 hier weer net buiten vallen. De Auris TS blijft ook het volgende jaar een 14% bijteller! Dit komt neer op een bijtelling vanaf € 122,- per maand en een totale leaseprijs vanaf € 339,- per maand.

Een Familieauto dan?

Maar is deze auto wel geschikt als familieauto? Standaard gezin in Nederland bestaat uit ongeveer 2 volwassenen en ongeveer 1,5 kind. De grote vraag is dus of de Auris genoeg ruimte heeft om achterin te zitten? Dat blijkt toch enigszins tegen te vallen. Als de kinderen nog klein zijn moet het geen probleem zijn maar heb je er twee in de leeftijdscategorie puber dan zie je het niet zitten om met deze auto gezellig op vakantie naar Zuid-Frankrijk te gaan. Grote voordeel wat de Auris TS heeft ten opzichte van de concurrentie en wat ook handig is voor op vakantie, is de ruime achterbak. Met z’n 530 liter is de achterbak gewoon ruim te noemen.

Waar het op neerkomt is dat het vooral een stationwagen is met beperkte ruimte op de achterbank en een grote kofferbak. Maar zeg nou zelf, je rijdt toch het grootste gedeelte van de tijd alleen in deze auto en waarom zou je dan niet gewoon de hatchback variant nemen en er voor een beperkt budget een gezinshok bij kopen!