04
augustus

Hyundai zinspeelt op alternatief voor Nissan Juke

De Zuid Koreanen van Hyundai moeten hebben gedacht  ‘wat Nissan kan, kunnen wij ook. Een crossover maken met een apart uiterlijk. Die zal de auto vast net zo goed verkopen als de Nissan Juke. Met het aparte uiterlijk zit het wel snor maar wij zijn benieuwd of deze auto net zoveel liefhebbers gaat trekken als de Juke.

De Nissan Juke was de eerste crossover in het B-segment. Nadat veel fabrikanten het succes van de Juke herkenden, brachten ze ook snel een B-segment crossover uit. Sommige deden dat met meer succes dan anderen. De Renault Captur was een goed voorbeeld van een succesverhaal. De Opel Mokka en de Chevrolet Trax zijn in onze ogen de mindere helden.

Het lijkt alsof Hyundai eerst even de kat uit de boom gekeken heeft want het heeft nu pas besloten om deel te gaan nemen in de B-segment crossover strijd die er gaande is. De CEO van de Amerikaanse tak van het concern heeft namelijk in een interview aangegeven dat het merk er over denkt om een intrede te gaan doen.

“Think of maybe something that looks like a Juke or something that has edgy, dynamic styling”.

In 2011 toonde het merk als eens de Curb Concept tijdens de Detroit Motorshow. De edgy styling komt zeker terug in de Curb. Vooral de koplampen doen erg futuristisch aan. Het is natuurlijk afwachten of we alles van het studiemodel terug gaan zien in de definitieve versie van de B-segment Crossover van Hyundai.

Wat als een paal boven water staat is dat als je succes wilt hebben in dit segment een eigenzinnig uiterlijk een vereiste is. Een Mini-Tucson zal het daarom ook niet worden. Puur en alleen al omdat het uiterlijk te saai is. Wij zijn benieuwd met wat en wanneer Hyundai deze B-segment Crossover op de markt gaat brengen. Tot op heden is hier nog niets over naar buiten gebracht.