17
mei

Eerste specs BMW 3-serie Plug-in Hybrid bekend gemaakt

Bij de tussentijdse update van de BMW 3-serie is ook een plug-in hybride uitvoering van de auto aangekondigd. BMW heeft al een aantal jaar geleden gezegd dat alle modellen een stekker krijgen. Het merk voegt daad bij het woord met de BMW 3-serie plug-in hybrid.

18
maart

10 nieuwe plug-in hybrides van Mercedes voor eind 2017

Mercedes heeft ambitieuze plan bekend gemaakt dat het merk nog voor het einde van 2017, tien nieuwe plug-in hybrides zal lanceren. Teruggerekend komt dat neer op één nieuwe stekkerauto van Mercedes om de vier maanden. Goed nieuws voor de leaserijders in Nederland, want een stekker staat in bijna alle gevallen voor lage bijtelling.

02
maart

Volkswagen Sport Coupé Concept GTE opvolger Volkswagen Passat CC

De Autosalon van Geneva is nu echt losgebarsten. Zojuist presenteerde Volkswagen de Sport Coupé Concept GTE. De beoogde opvolger van de Volkswagen Passat CC. De Volkswagen Sport Coupé Concept GTE is ook voorzien van de nieuwe designtaal die Volkswagen wil doorvoeren in alle aankomende modellen.

11
februari

Eerste beelden Hyundai Prius

De Toyota Prius kent al jaren geen concurrentie. Honda, kwam met de Insight, als enige om de hoek kijken binnen dit segment. Ook dat was niet een groot succes. Qua rij-eigenschappen werd de Prius overtroffen maar als het gaat om aankleding en interieur, bleef de Honda Insight straatlengtes achter bij de Toyota Prius. Hyundai wil […]

02
februari

Mercedes C350e met 7% bijtelling vanaf 57.995 euro

De nieuwe Mercedes-Benz C350e Lease Edition is er vanaf 57.995 euro voor de limousine en 59.995 euro voor de Estate. Met een gemiddeld verbruik van 2,1 liter per 100 kilometer en een CO2-emissie van 48 gram (Estate: 49 gram) per kilometer komen beide modellen bij zakelijke inzet in aanmerking voor 7% bijtelling. De C350e beschikt als Plug-in-Hybrid […]

01
december

BMW aan de stekker met de BMW 3-serie plug-in hybrid

Dat BMW druk bezig was met accu’s was reeds bekend. De BMW i3 en i8 kom je steeds vaker tegen. Nu blijkt ook het normale wagenpark een update met een stekker te krijgen. Net als Volvo wil BMW het gehele gamma aan modellen uitbrengen als plug-in hybrid.

19
november

Volkswagen XL1 nu ook op Nederlands kenteken

Op de 11e van de 11e is de eerste Volkswagen XL1 van een Nederlands kenteken voorzien. Deze datum is niet voor niets gekozen, want met een verbruik van 1 op 111 is deze plug-in hybride de zuinigste productie-auto ter wereld.

26
oktober

Nieuwe Nissan GT-R is een hybride!

Soms maken wij even een uitstapje maken naar de supercars. Alsmaar schrijven over die zuinige leasebakken gaat op een bepaald moment ook vervelen. Af en toe willen wij gewoon de motor horen grommen en het gaspedaal diep intrappen. Nissan heeft met de GT-R een supercar van formaat. De nieuwste versie wordt zelfs uitgerust met een hybride aandrijving.