09
maart

Hoofdkantoor Tesla Europe komt naar Amsterdam

We zijn al in het bezit van het Europese distributiecentrum maar nu komt ook het Hoofdkantoor voor Europa officieel naar Nederland. Naar Amsterdam Zuid-Oost wel te verstaan. Op steenworp afstand van de Amsterdam Arena. 

Sinds 2013 was het Tesla Europe al tijdelijk gevestigd in het WTC. Nu er ook officieel is gekozen voor Nederland als plek voor het Europese hoofdkantoor vond Tesla het tijd om te verhuizen naar een nieuwe en ruimere locatie. Op deze nieuwe locatie kunnen tot wel 300 mensen  komen te werken. Tesla is hard bezig om deze stoelen gevuld te krijgen.

Een van de redenen dat Tesla naar Nederland komt is omdat wij de op-één-na belangrijkste afzet markt zijn buiten het thuisland Amerika. Finland is het belangrijkste land maar ligt minder centraal ten opzichte van de rest van Europa.  George Blankenship, topman van Tesla geeft nog een andere reden waarom het hoofdkantoor naar Nederland komt:

“Tesla en Nederland hebben dezelfde visie op duurzame energie en een schone toekomst voor de komende generaties. We zijn enthousiast dat we onze belangrijkste vestigingen voor eindmontage, distributie, service en verkoop, alsmede onze operationele hoofdkantoren in Nederland kunnen oprichten en we zien uit naar langdurige goede relaties met onze zakelijke partners, de overheid en natuurlijk met onze Nederlandse klanten.”

Waarom er specifiek voor Amsterdam is gekozen wordt uit de doeken gedaan door vice-president van Tesla, Ricardo Reyes:

“Amsterdam komt het dichtst bij Tesla Country (Noord-Californië, red) in de buurt”

Ook het feit dat Amsterdam misschien wel de grootste dichtheid aan Tesla’s heeft zal een rol van betekenis hebben gespeeld. Tevens zal het ook niet onopgemerkt zijn gebleven dat een groot deel van de taxi’s die vanaf Schiphol rijden Tesla zijn.

Het hoofdkantoor krijgt ook een eigen garage waar voldoende ruimte is om aan 27 Tesla’s op het zelfde moment te werken. Tesla-eigenaren kunnen al om 6 uur ’s ochtends terecht in Zuid-Oost en kunnen de elektrische auto tot 11 uur ’s avonds komen ophalen. Mocht er langer dan één dag gewerkt moeten worden aan de auto dan wordt er vervangend vervoer geregeld.

Fotocredits: Emile Jaensch