17
februari

Hoe een Nederlandse Tesla Model S in een klap bekend werd in Amerika

We schrijven vorige week donderdagavond 13 februari op de A2. Een nog geen 3 maanden oude Tesla Model S wordt aangereden door wat het lijkt een oude Citroen. Enige uren later plaatst de bestuurder de foto’s van het ongeluk op het Tesla forum en nog geen 24 uur later is het ongeluk groot nieuws, zelfs de grote baas zelf (Elon Musk) geeft reactie op de beelden.

Uiteraard heeft Tesla een slecht reputatie wat betreft ongelukken, maar dit ongeluk pakt voor de Tesla positief uit want de auto en bestuurder komen er vanaf met wat lichte schrammen. Dat kan niet gezegd worden van de achterop rijdende Citroen. De bestuurder van de achterop rijdende auto heeft gelukkig ook geen letsel maar de auto is wel total loss.

Crash Tesla Model S

Uit de beelden blijkt dat de Tesla alleen maar optische schade heeft, de bestuurder meld nog wel dat de boardcomputer een foutmelding geeft bij de parkeersensoren maar dat de berger van de Citroen de Tesla een tank noemde.

Elon Musk, de eigenaar van Tesla reageerde met de volgende tweet op het ongeluk:

Elon Musk over ongeluk Tesla Model S

 

Al snel schreven de Amerikaanse Blogs over het ongeluk:

Businessinsider: http://www.businessinsider.com/what-happens-when-a-tesla…

Treehugger: http://www.treehugger.com/cars/what-happens-when-tesla-electric…

Humanitarian news: http://humanitariannews.org/20140214/what-happens-when-tesla-electric…

Hybridcars.com: http://www.hybridcars.com/teslas-are-tough…/

Allemaal positieve aandacht voor de Tesla Model S, dat mocht ook wel weer eens na al die negativiteit omtrent in de brand vliegende accu’s.