12
september

Het nieuwe gezicht van de Dacia Duster

Er worden heel wat gezichten recht getrokken de laatste tijd in de autowereld. Kregen we laatst nog te horen dat de Megane familie een facelift krijgt, komt vandaag Dacia naar buiten met de gefacelifte Dacia Duster. Dacia, toch het merk dat erom bekend staat niet de allermooiste auto’s te produceren. Had zich met het huidige model Duster al aardig op de kaart gezet.

De gefacelifte Dacia Duster doet daar weer een schepje bovenop. Een nog stoerder design moet een nog groter publiek aanspreken. Zoals een facelift betaamt zijn de meeste wijzigingen te vinden aan de voorzijde van de Duster. De auto is voorzien van een nieuwe grille met 2 chroom strips en een prominentere luchtinlaat. De koplampen hebben ook een upgrade gekregen en zijn nu voorzien van led dagrijverlichting. De achterzijde van de auto is voorzien wat extra chroom rondom de lampen en uitlaat. De facelift is ook voorzien van hippere donker metalen velgen.

Wat motoren betreft blijft de auto leverbaar in dezelfde motoren, de 1.6 tweewiel aangedreven benzine motor of de 1.5 dCi diesel. Beide motoren kunnen ook geleverd worden in de 4 wiel aangedreven variant. De vraag is of Dacia de gefacelifte Duster ook gaat leveren met de Bi-Fuel motor. Zowel de benzine als de diesel variant van de Duster vallen in de 25% bijtellingscatergorie. De prijs van de gefacelifte Dacia Duster zal op een later moment bekend worden gemaakt.

Mocht je denken wat komt dit design me bekend voor dan zou dat heel goed kunnen. De Dacia Duster deelt namelijk zijn uiterlijk maar ook innerlijk met de nieuwe Nissan Terrano. Zoek de verschillen:

Nissan Terrano vs Dacia Duster