20
juni

Harley Davidson gaat elektrisch met Project LiveWire

De fans van het merk zullen niet staan te springen maar Harley Davidson heeft van de week hun eerste elektrische motor aangekondigd. 

Waar de diehard fans van het merk dit waarschijnlijk een slechte ontwikkeling vinden, kijkt Harley Davidson verder dan de verbrandingsmotor. Het legendarische motormerk ziet de ontwikkelingen op het gebied van de elektrische motor en probeert aan te haken. Helemaal niet zo’n gek idee als je beseft dat ook op motorgebied de ontbrandingsmotor inmiddels op zijn retour is. Het is wel onverwachts dat het authentieke merk zich zo innovatief opstelt. Het was toch te verwachten dat merken als Kawasaki of BMW hier het voortouw in zouden nemen en niet Harley Davidson.

Om de achterban van het merk rustig aan deze grote verandering te laten wennen. Heeft het merk gekozen voor een andere aanpak. Met het Project LiveWire probeert Harley Davidson in samenspraak met haar achterban de toekomstige elektrische motor vorm te geven. Door middel van kennismakingssessies en proefritten wil het merk kijken of het de rij-ervaring van een authentieke Harley kan evenaren. Door de Harley-rijders hier deelgenoot van te maken hoopt het merk bij de daadwerkelijke introductie op minder weerstand. Het merk vergelijkt het ook wel met de introductie van de eerste elektrische gitaar.

Wij kunnen wel wennen aan deze elektrische motor van Project LiveWire. Het design probeert de bekende Harley Davidson stijl te combineren met de hedendaagse technieken. Dat is ze aardig gelukt. Omdat de sound van een Harley Davidson onderdeel is van de rij-ervaring heeft het merk er voor gekozen om de elektrische motor een onderscheidend geluid mee te geven. Het is volgens het merk direct duidelijk dat er een elektrische Harley aan komt. Net zoals dat nu ook het geval is bij de verbrandingsmotoren.

Zou het niet enorm gaaf zijn om ’s ochtends je elektrische Harley Davidson te pakken naar werk? We hebben al eens de voordelen van een motor van de zaak op een rijtje gezet. Daarbij komt nu ook de mogelijkheid om de motor op te laden in een stopcontact. Wij zijn verkocht.

Dit jaar gaat het merk op roadtrip door Amerika en in 2015 zal het merk naar Europa komen met Project LiveWire. Wanneer we de eerste echte elektrische motor van Harley Davidson kunnen verwachten is nog niet bekend. Een ding weten we zeker. Het merk is de weg vrij aan het maken voor de elektrische motor. Meer informatie kan gevonden worden op www.projectlifewire.com.