25
september

Volkswagen: grootste elektrische automerk in 2018?

Volkswagen heeft grote plannen op het gebied van milieuvriendelijk rijden. Zo wil het merk tegen 2018 de absolute nummer 1 zijn in hybride en elektrische auto’s.

Toyota, Nissan en Renault. Het zijn allemaal merken die al een tijdje een hybride en/of een elektrische auto in hun gamma hebben. Maar nu lijken ze bij Volkswagen helemaal klaar voor een indrukwekkend offensief met hybride en elektrische auto’s. In de loop van 2014 zou er keuze moeten zijn uit 14 verschillende modellen. De concurrenten kunnen hun borst natmaken. In de loop van de jaren zal Volkswagen heel wat Duitse miljarden euro’s worden geïnvesteerd en zowat 70.000 werknemers krijgen een specifieke opleiding om helemaal klaar te zijn voor het elektrische tijdperk.

vw_eup

 Onlangs berichtte wij de komst van de e-Golf en de E-up. Deze auto’s werden onlangs voor het grote publiek getoond samen met de Audi A3 e-tron als plug-inhybride en een evengoed door de combinatie van een verbrandings- en een elektromotor aangedreven Porsche Panamera S E-Hybrid. Juist ja, dat merk maakt ook deel uit van de Volkswagen familie.

VW_elektrisch

“We starten precies op het goede moment”, liet Volkswagen AG-voorzitter Martin Winterkorn op het Autosalon van Frankfurt weten. “De volgende jaren zullen we meer dan ooit het meest uitgebreide aanbod hebben om de mobiliteit van de toekomst in te leiden. En dat met zowel heel efficiënte en milieuvriendelijke diesel-, benzine- en aardgasmotoren als met klassieke en plug-inhybrides en ook puur elektrische voertuigen.”

volkswagen_jetta_hybrid

Voor de mensen die niet tot 2018 kunnen wachten geeft Volkswagen een flinke korting op de Jetta Hybrid. Wie nu de handtekening op de koopovereenkomst zet rijdt de Jetta Hybrid tot 2019 nog met 14% bijtelling. Met een vanafprijs van € 28.090,- krijg je een sterke 150 pk 1.4 TSI-benzine motor inclusief een elektromotor van 27 pk. Pak dus nu je kans!