10
maart

Google lanceert Verzekeringsvergelijker

Independer pas maar op. Google heeft in Amerika zojuist een verzekeringsvergelijker gelanceerd. Meestal als Google een nieuwe markt betreedt dan kunnen de bestaande spelers zich opmaken voor een felle concurrentiestrijd. Die uiteindelijk vaak wordt gewonnen door de mannen uit Mountain View, Californië.

Vooralsnog is de verzekeringsvergelijker van Google alleen nog maar beschikbaar in de Staat Californië. De plannen liggen klaar om dit product verder uit te rollen in 26 andere staten. Mocht het een groot succes worden dan gaan wij het op den duur natuurlijk ook zien in Europa.

Het verdienmodel van Google is simpel. Google krijgt een vergoeding voor iedere afgesloten verzekering via de verzekeringsvergelijker. Het systeem van Google is velen malen uitgebreider dan waar wij bekend mee zijn van bijvoorbeeld Independer of Hoyhoy. Waar je normaal gesproken in 4 stappen meestal wel de prijs van de verzekering wordt getoond, wil Google veel meer weten. Bijvoorbeeld waar je auto geparkeerd staat ’s nachts en hoe lang je werkzaam bent bij je huidige werkgever.

Uiteindelijk krijg je dan de verschillende prijsopgaven te zien. Het aantal verzekeraars is nog wel beperkt. Voor een Volkswagen Passat ui 2007 met een verzekering die in Nederland vergelijkbaar is met volledig casco. Was maar 1 verzekeraar beschikbaar. Een ander ding wat ons duidelijk werd is dat de prijs van een autoverzekering erg hoog is vergeleken met Nederland.

Het mes lijkt voor Google aan twee kanten te snijden met deze verzekeringsvergelijker. Ten eerste is het natuurlijk een nieuw businessmodel dat een nieuwe stroom aan inkomsten zal genereren voor Google. Daarnaast geeft de vergelijkingstool enorm veel kostbare informatie over de auto-branche. Een branche waar Google over niet al te lange tijd zijn intrede zal doen met hun autonome auto.