29
september

Goedkoper tanken langs de snelweg

Wel zakelijk rijden maar geen tankpas. Dan ben je overgeleverd aan de tankstations langs de snelweg. Als er een plek is waar de brandstof het allerduurst is dat wel langs de snelweg. Maar daar komt verandering in als het aan Tango ligt.

Er was de laatste jaren al een verschuiving te zien van de snelweg naar het lokale tankstation. Door de hevige concurrentie van de tankstations binnen het dorp of stad is het soms wel 15 tot 20 cent goedkoper tanken dan langs de snelweg. Voor veel mensen is dit zeker de moeite waard om lokaal te tanken.

Deze hevige concurrentiestrijd gaat zich verplaatsen naar de snelweg als het aan Tango ligt. Tango komt namelijk met het eerste onbemande tankstation langs de snelweg. Het voormalige Q8 tankstation bij Eemnes is omgebouwd tot een onbemand Tango tankstation. Doordat er geen personeel nodig is kan de prijs van Euro 95 met 10 cent omlaag en diesel met 9 cent. Aan de overzijde van de Tango zit een bemand tankstation van Esso dat in reactie op de kortingen van Tango de prijzen heeft verlaagd. Dit zouden de eerste tekenen zijn van een hevige concurrentiestrijd die al jaren gaande is bij de lokale tankstations maar nog niet langs bij de 265 tankstations langs de snelweg.

Dalende brandstofprijzen moedigen wij uiteraard aan. De vraag blijft wel of de juiste partij de prijzen van brandstof verlaagt. In het artikel wat kost een liter benzine?” komt naar voren dat de tankstations maar een heel beperkt deel van de prijs van brandstof bepaalt. De overheid met de accijnzen en BTW is de grootste aandeelhouder in de bepaling van de prijs. Om structureel een daling van de brandstofprijzen te krijgen zal de overheid iets aan de accijnzen doen. Dat zal zeker niet op korte termijn gebeuren aangezien we nog steeds aan het bezuinigen zijn om uit de crisis te komen.

Voor de mensen die toch nog even snel een broodje en iets te drinken willen halen heeft Tango ook een oplossing gevonden. Op de drukke momenten zal bij het tankstation nog gewoon een broodje gekocht kunnen worden.