12
maart

Goedkoop Tesla laden met Slimladen app van Eneco

Nederland heeft de primeur. Een app die laat zien op welk moment van de dag de groene stroom het goedkoopst is en wanneer dus een geschikt moment is om de Tesla op te laden.

De Slimladen app van Eneco staat in connectie met de oplaadpaal en de APX, de Nederlandse beurs waar elektriciteit en gas wordt verhandeld. De App laat ieder kwartier de actuele prijs is van stroom. Wat op sommige momenten tot een besparing van 1 euro per oplaadbeurt. Via de Slimladen app kan de gebruiker zelf instellen wanneer de Tesla wordt opgeladen. De meeste Tesla-eigenaren laden hun auto ’s nachts op. Deze app kiest zelf het meest gunstige moment om op te laden.

De prijs van elektriciteit kan fluctueren doordat er op een bepaald moment veel of weinig aanbod is. Dit komt doordat het elektriciteitsaanbod steeds meer afhankelijk is van wind- en zonne-energie. Zonnig weer of een stevige Zuidwester zijn dus gunstig voor de Tesla-rijders die gebruik maken van de Slimladen app.

Voorlopig werkt de Slimladen app alleen nog maar voor een Tesla. In de toekomst moet deze functionaliteit ook beschikbaar worden voor andere elektrische auto’s zoals de BMW i3, de Renault ZOE en de Audi e-tron modellen.