21
maart

Glow-in-the-Dark Nissan Leaf misstaat niet op Smart Highway

Nissan is een van de weinige merken die bezig is met innovaties rondom de lak van hun auto’s. Was het vorig jaar een zelf-reinigende lak, is het dit jaar een lak die licht geeft in het donker.

Glow-in-the-dark is niets nieuws! Op ieder festival of feest loopt de helft van de menigte rond met glow-in-the-dark schmink. Omdat het zo leuk eruit ziet onder het licht van een blacklight. Precies dit principe heeft Nissan aan het denken gezet. Kan de lak van een auto niet licht geven in het donker? De auto valt meer op en in gebieden waar geen verlichting is en is dus beter zichtbaar voor de overige weggebruikers.

De Nederlandse uitvinding de Smart Highway behelst eigenlijk hetzelfde principe. Studio Roosegaarde ontwikkelde samen met Heijmans Infrastructure de Glowing Lines. Glowing lines, zijn de strepen op de weg die overdag eruit zien als alle andere belijning maar ’s nachts licht geven. Gedurende de dag vangen de lijnen zonlicht op waardoor er ’s nachts tot wel 8 uur een lichte gloed afgegeven kan worden.

De combinatie van de Glow-in-the-Dark Nissan Leaf met de Glowing Lines levert erg mooie plaatjes op zoals in onderstaand filmpje valt te zien. Daarnaast laat het ons ook kijken in de nabije toekomst waarbij het goed mogelijk zou zijn dat beide innovaties in de praktijk worden gebracht.