07
maart

Geneva roundup 2015 [deel 2]

Genoeg nieuws voor de zakelijk rijder vanaf de Autosalon van Genève. Zo veel zelfs, dat wij er een tweede blog aan kunnen wijden. 

De Audi Q7 met 7% bijtelling

Audi Q7 2015

Wat Mitsubishi kan met de Outlander, kunnen wij ook met de Q7. Dat moeten de technici van Audi hebben gedacht. Een ruime SUV met een lage uitstoot. Wij hebben al meerdere malen over de Audi Q7 geschreven. De nieuwe Audi Q7 e-tron Quatro zoals de volledige naam luidt van de SUV heeft een uitstoot onder de 50 gr/km en voldoet daarmee aan de normen voor 7% bijtelling. De Q7 e-tron mag in de loop van dit jaar nog bij de dealer verwacht worden. Voor Audi zal dit een van de modellen zijn die de aankomende jaren hard zal lopen. Dit jaar nog wordt een stormloop verwacht op modellen met 7% bijtelling. De Mercedes C-klasse is daar bijvoorbeeld een goed voorbeeld van. In 2016 is de bijtelling op de Audi Q7 zo’n 15%. Wat nog steeds erg aantrekkelijk is voor een SUV.

De nieuwe Toyota Avensis

De nieuwe Toyota Avensis

Vroeger was het marktaandeel van de Toyota Avensis in het D-segment groots. Zeker als het ging om de leasemarkt was de Avensis standaard onderdeel in de portefeuille van iedere wagenpark manager. Die zekerheid heeft Toyota al een aantal jaar niet meer. Het vorige model Avensis zag er aardig uit maar heeft niet het gewenste succes gehad wat de Auris daarentegen wel heeft gehad. Sowieso is er in leasemarkt een verschuiving geweest naar de C-segment station uitvoering. Daarbij heeft Toyota sterke concurrentie van de Volkswagen Passat, Ford Mondeo en de Mazda 6.

Hoog tijd voor een nieuwe Toyota Avensis moeten ze in Japan hebben gedacht. De auto heeft net als de Auris een forse upgrade gekregen van de neus. Het geeft de nieuwe Avensis een stoerdere uitstraling. Daarbij heeft Toyota het interieur van de Avensis gerevitaliseerd en heeft de uitrusting van de auto ook een update gekregen. De auto is voorzien van een Pre-collision System, Lane departure alert en Road Sign Assist. Onder de motorkap heeft Toyota leentjebuur gedaan bij BMW. De nieuwe Avensis is namelijk leverbaar met een 1.6 liter dieselmotor. Dit blok zorgt er voor dat de nieuwe Avensis voldoet aan de normen voor 20% bijtelling.

De Volvo V60 D5 Twin Engine

Volvo V60 Twin Engine Special Edition

Volvo heeft natuurlijk al de V60 D6 met 7% bijtelling. Maar helaas is die auto niet voor ieder lease-budget weggelegd. Om de V60 toch voor een groter publiek bereikbaar te maken heeft Volvo een minder krachtige uitvoering van de V60 op de markt gebracht. De 164 pk sterke dieselmotor gecombineerd met de 50 kW sterke elektromotor zorgen alsnog voor zo’n 230 pk.

De Volvo V60 D5 Twin Engine wordt nog dit jaar in de showroom verwacht. Ook deze auto behoort tot de categorie 7% bijtelling. Volvo zal in ieder geval voldoende aandacht krijgen tegen het einde van het jaar, als iedereen nog even snel een auto met lage bijtelling wil aanschaffen.