05
maart

Geneva roundup 2015 [deel 1]

De persdagen van de Autosalon van Geneva zitten er weer op, nu mag de rest van de wereld de beurs betreden. Hoog tijd om eens terug te kijken op wat de beurs voor moois heeft gebracht voor de zakelijk rijder.

De Geneva Motorshow staat al jaren bekend als de show van de supercars. Maar naast deze onbetaalbare auto’s was er ook genoeg nieuws te melden voor de leaserijder. Hieronder even een klein overzicht van het nieuws uit Geneva.

De Peugeot 208 heeft een opfrisbeurt gekregen

Peugeot 208 2015 update

Peugeot heeft met de 308 een ijzer in het vuur wat betreft de leaserijder. De Peugeot 208 kreeg wat ons betreft een beetje te weinig aandacht. Hoog tijd voor Peugeot om de auto een opfrisbeurt te geven. De hele voorkant is onder handen genomen. De 208 heeft een nieuwe grille gekregen en Peugeot lanceert een compleet nieuwe GT-line.

De nieuwe grille moet de auto aan de voorkant breder laten lijken. Dit in combinatie met de chromen afwerking van de grille maakt dat de neus van de Peugeot 208 eruit springt. Ook het interieur heeft een update gekregen. Zo heeft de Peugeot 208 standaard een lederen stuurwiel en is de auto uitgerust met Active City Brake en een achteruitrijcamera. Een update van de Peugeot 208 waarmee de auto er weer een aantal jaar tegenaan kan.

Een kijkje in de toekomst van Volkswagen

Volkswagen Sport Coupé Concept GTE

Eerder deze week schreven wij al uitgebreid over de Volkswagen Sport Coupé Concept GTE. Dit model geeft ons een beetje inzicht welke designtaal het Duitse merk de aankomende jaren gaat voeren. Wij zijn erg te spreken over het design van dit model en natuurlijk over het feit dat Volkswagen een toekomst ziet in hun GTE modellen. Zeker voor de leaserijder zal het interessant worden of Volkswagen de uitstoot van hun GTE modellen onder de 50 gr/km kan krijgen. Als dat lukt dan komen de auto’s ook na 2015 in aanmerking voor een lage bijtelling.

Volkswagen Caddy

De Nieuwe Volkswagen Caddy

Wij hebben een zwak voor de Volkswagen Caddy. Al jaar en dag, nummer één als het gaat om bedrijfswagens. Dit jaar heeft Volkswagen de vierde generatie Caddy meegenomen naar de Autosalon van Geneva. Uiteindelijk is de Caddy een Golf met heel veel ruimte. De voorkant komt sowieso overeen met het uiterlijk van de Volkswagen Golf. De achterkant vonden wij bij eerdere modellen mooier. De Volkswagen Caddy is beschikbaar als personenwagen maar ook als bedrijfsuitvoering.

Motorisch wordt de Volkswagen Caddy voorzien van de bekende motoren uit de VW stal. In het vooronder wordt ofwel een twee-liter diesel of één van de drie benzine motoren (1.0, 1.2 of 1.4 TSI) gemonteerd. Er gaan verhalen dat Volkswagen ook met een Volkswagen Caddy op de markt komt die op CNG/groengas rijdt en er komt een GTI uitvoering.

Is dit de Mitsubishi ASX PHEV?

Is dit de Mitsubishi ASX PHEV

Het is nog een studiemodel maar Mitsubishi is druk bezig een met de ontwikkeling van een PHEV die qua formaat overeen komt met met de ASX. De Outlander PHEV was in Nederland enorm populair omdat voor deze auto 0% bijtelling gold. Inmiddels is dat helaas niet meer het geval maar zou Mitsubishi wel weer willen proberen om dit succes te evenaren. De Mitsubishi Concept XR-PHEV II, zoals dit studiemodel heet. Is een doorontwikkeling op een concept dat Mitsubishi in 2013 al eens meenam naar de Tokyo Motorshow.

Volkswagen Golf GTD Variant

Volkwagen Golf GTD Variant

We hadden al een Golf variant en die was ook al beschikbaar met een diesel motor maar nog niet als GTD. Een echt snelle diesel met een sportief uiterlijk. Sowieso vinden wij de neus van de GTI/GTD erg imponerend. Die vinnen die zijn geplaatst in de bumper doen ons in de verte denken aan een Ferrari Testarossa. Onder de motorkap vinden wij een een 2.0 liter turbodieselmotor met 182 pk en 280 Nm koppel. Deze Golf GTD variant mag gewoon rap genoemd worden.

De nieuwe Volkswagen Touran

De nieuwe Volkswagen Touran

Heel veel nieuws van Volkswagen dit jaar tijdens de Autosalon van Geneva. De Volkwagen Touran heeft namelijk ook een makeover gekregen. Wederom doet de auto erg veel denken aan de Volkswagen Golf, maar is er ons inziens ook met een schuin oog gekeken naar de nieuwe Volkswagen Passat.

De binnenruimte van de nieuwe Touran is groter geworden en door de komst van een nieuw arsenaal aan motoren is de Touran tot wel 20% zuiniger geworden. Dit komt mede doordat het gewicht van de Touran met nog eens 62 kilo is afgenomen. De nieuwe Volkswagen Touran wordt standaard uitgerust met een start/stop-systeem en het brake energy recuperation systeem.