03
april

Geen Volkswagen Golf Alltrack voor Nederland

Iedere fabrikant heeft inmiddels wel een station die geschikt is voor het ruigere terrein. Van Volkswagen kennen wij al de Volkswagen Passat Alltrack. Nu komt het merk ook met een Alltrack van de Golf. Die in Nederland hoogstwaarschijnlijk de naam Volkwagen Golf Variant Alltrack zou meekrijgen.

De ophanging van deze vierwielaangedreven Volkswagen Golf Variant is 20 mm verhoogd waardoor deze Golf nog iets stoerder oogt. Maar ook de wielen iets meer speling geeft als de ondergrond wat onherbergzamer wordt. De Volkswagen Golf Variant Alltrack is standaard voorzien van 4motion vierwielaandrijving die we onder meer kennen uit de Golf R.

Motorisch wordt de Golf Variant Alltrack uitgerust met een 1.8 TSI met 180 pk, wat dieselmotoren betreft kan er een keuze gemaakt worden tussen een 1.6 TDI met 110 pk,  een 2.0 TDI met 150 of 184 pk. De 2.0 TDI en de 1.8 TSI worden geleverd met een zestraps DSG-versnellingsbak.

Maar helaas komt deze stoere Golf Alltrack niet naar Nederland. De importeur heeft vooralsnog geen plannen om deze auto ook naar Nederland te halen. Een keuze die wij betreuren. Met de trend dat Nederlanders steeds kleiner, zuiniger en milieuvriendelijker gaan rijden is de Golf Alltrack een goed alternatief voor de Passat Alltrack.

Waar de Volkswagen Golf Alltrack wel hoge ogen moet gooien is in Amerika, het land waar de Subaru Outback en de Impreza nog in grote getale wordt verkocht. De Volkswagen Golf Alltrack moet daar het goedkope vierwielaangedreven alternatief worden voor onder andere de Subaru’s. In Nederland zullen wij het moeten doen met de soortgelijke modellen van Seat en Skoda. Respectievelijk de Seat Leon ST X-perience en de Skoda Octavia Scout.