18
januari

Geen 14% bijtelling op de Seat Leon ST 4Drive

Goed nieuws uit Martorell in Spanje, Seat heeft namelijk aangekondigd dat hun Seat Leon ST vanaf april nog leuker wordt. Vanaf dan zal de Leon ST verkrijgbaar zijn met AWD. Jazeker, 4-wiel aandrijving op de station variant van de Leon. Ideaal voor de rit van en naar de wintersport!

Nog geen half jaar geleden introduceerde Seat de nieuwe Leon ST, de eerste station uitvoering van de Leon. Nu enkele maanden later komt Seat met een 4-wiel aangedreven Leon ST. Deze nieuwe variant zal voor het eerst te zien zijn tijdens de Autoshow van Wenen, die op dit ogenblik aan de gang is. In normale omstandigheden zal de Seat Leon ST het koppel alleen naar de voorste wielen sturen, maar kom je in ruiger terrein, dan zal de auto ook een gedeelte van het koppel naar de achterste wielen sturen. Dit betekent uiteraard meer grip. Tevens zorgt het 4Drive systeem voor extra grip in de bochten, wat natuurlijk altijd van pas komt.

Het 4Drive systeem zal initieel alleen beschikbaar worden in combinatie met 2 dieselmotoren. De 1.6 TDI, die al per april beschikbaar is, later zal de ook de 2.0 liter TDI te bestellen zijn met 4Drive. Beide motoren zullen standaard voorzien worden van een handbak met 6 versnellingen. De 2.0 liter TDI doet z’n sprintje naar de 100 in zo’n 8,7 seconden, de 1.6 TDI doet daar net iets meer dan 3 seconden langzamer over.

Over beide uitvoeringen zal helaas wel 25% bijtelling worden gerekend. Het 4Drive systeem zorgt er voor dat de auto zwaarder wordt en daardoor ook per definitie meer uitstoot per kilometer. Het is niet te verwachten dat we hier in de toekomst een 14% bijtelling uitvoering van zullen zien.

Over de prijs van de Seat Leon ST 4Drive is nog niets bekend. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte zodra hier meer over bekend is.