25
maart

Gaat Jaguar dan ook eindelijk elektrisch?

De geruchten doen al tijden de ronde, Jaguar zou graag haar wagenpark willen vergroenen. Tot op heden waren hier nog geen aanwijzingen voor maar daar is verandering in gekomen. Het merk dat symbool staat voor de verbrandingsmotor zou wel eens een metamorfose kunnen ondergaan.

Tijdens tests in Spanje werd deze op het eerste gezicht normaal ogende Jaguar XE gespot tussen een aantal zwaar gecamoufleerde Jaguar XF prototypes. Aan de achterkant van de Jaguar XE was wel iets vreemds te zien. De Jaguar XE is voorzien van een blauw rond logo met daarin de letter E. De blauwe kleur wordt vaak geassocieerd met elektriciteit en de E in het logo doet ook iets vermoeden.

Helaas zijn dit de enige verwijzingen naar een elektrische of hybride auto van Jaguar. Het bewijs is beperkt maar het ligt wel in de lijn van verwachtingen dat het merk iets elektrisch gaat doen. Het zou ook niet vreemd zijn om hun best-betaalbare auto te voorzien van een elektromotor. De Jaguar XE is ook nog eens een van de meest lichte Jaguars van dit moment. Laag gewicht is natuurlijk essentieel voor een hoog bereik en lage bijtelling. De elektrische Jaguar XE zou wel eens een erg interessante  auto kunnen worden voor de Nederlandse leasemarkt.

In 2013 opende Jaguar Landrover nog een R&D centrum dat zich specifiek ging richten op elektrisch rijden. De ontwikkeling van een volledig elektrische aandrijving zou dan ook al aardig op weg zijn.