12
februari

Ford Transit Courier – De bestelauto van Ford met 20 procent bijtelling

Van de week keken we nog terug op het jaar 2013 en dan vooral de meest verkochte bestelauto’s en bestelbusjes. Vandaag is het tijd om in de nabije toekomst te kijken en wel naar de Ford Transit Courier, de kleinste telg uit de Transit familie van Ford.

De Ford Transit Courier is de bestelauto gebaseerd op het B-platform van Ford en moet met zijn vanaf prijs van € 9.990,- gaan bijdragen aan de stijging van het aantal verkochte transit modellen per jaar. Het doel is om in 2016 meer dan 400.000 transits te verkopen, dat is een stijging van meer dan 50%.

Naast de aantrekkelijke prijs heeft de Ford Transit Courier meer in petto voor de nieuwe eigenaar. Wordt de auto zakelijk gereden dan geldt er 20% bijtelling en behoort de auto tot de meest zuinige binnen het segment. De Transit Courier is standaard leverbaar met de bekende 1.0 EcoBoost benzinemotor, die we ook kennen uit bijvoorbeeld de Ford Focus en de Fiesta. Daarnaast zal de auto ook leverbaar zijn met een 1.5 TDCi en een 1.6 TDCi beschikbaar worden.

Wat natuurlijk nog belangrijker is bij een bestelauto is de laadruimte, en ook daar heeft Ford ook goed over nagedacht. De Ford heeft namelijk een laadruimte van 2,3 m3 met een laadvermogen van maximaal 660 kg wat volgens Ford 10% meer is dan de concurrentie.

Waar wij vooral van staan te kijken is de vanaf prijs. Met deze prijs gaat Ford keihard de concurrentie aan met nieuwkomers als de Dacia Dokker Van. Wij zijn benieuwd of de Dacia Dokker Van nu wel een interessante optie is als er voor hetzelfde geld een Ford met een EcoBoost motor gekocht kan worden.