20
november

Ford Transit Connect, de enige bestelauto met 20% bijtelling

Eind 2013 zal de nieuwe Ford Transit Connect bij de dealer staan, een bestelauto volledig georiënteerd op de bestelauto eigenaar die niet te veel betaald.De bestelauto is in twee varianten leverbaar, met een korte en een lange wielbasis. De korte wielbasis geeft de bestelauto een laadvermogen van 2,9 m3, de lange wielbasis geeft net 0,7 m3 extra laadvermogen. De Transit connect is leverbaar met een breed scala aan motoren waaronder ook een diesel met een CO2 uitstoot van 109 gr/km. Wat betekent dat de bestelauto in het 20% bijtelling segment hoort. Daarmee is Ford de enige fabrikant die dit voor elkaar heeft gekregen met hun bestelauto. Alle overige bestelauto’s hebben allemaal een te hoge uitstoot om tot deze bijtellingscategorie te horen.

Ook het verbruik van de Ford Transit Connect mag positief genoemd worden. Volgens de NEDC-meetmethode zou het verbruik van de Transit Connect zo rond de 4,2 liter per 100 km liggen. Dat is bijvoorbeeld al meer dan een liter minder dan zijn directe concurrent de Volkswagen Caddy. Natuurlijk weten we dat de NEDC-meetmethode niet een afspiegeling van het werkelijke verbruik is maar voorlopig is dit de enige meetmethode die verplicht is om op iedere auto te doen.

Tevens zal op basis van het Transit Connect onderstel een personenauto worden gelanceerd, de Ford Tourneo Connect. Waarbij de ruimte bij de Transit Connect wordt gebruikt als laadruimte is de Tourneo Connect ingericht om personen te vervoeren.\

De nieuwe Ford Transit Connect is leverbaar vanaf € 17.079,- voor de benzine uitvoering en voor € 20.716,- voor de 1.6 TDCI uitvoering.