06
maart

Eindelijk ook diesel voor de Ford Focus ST

Goed nieuws voor de zakelijke rijder die toch van een wat sportievere auto houdt, want naast de Volkswagen Golf GTD krijgen we binnenkort ook een snelle Ford Focus met een dieselmotor! De Ford Focus Diesel ST.

De ST uitvoeringen van Ford staan al jaren bekend als toppers binnen hun klasse. Afgelopen weekend verwezen wij nog naar een rijtest met de Ford Fiesta ST. Al meer dan eens is de ST verkozen boven de GTI, de Megane R32 en de andere hot hatches, zoals ze zo mooi genoemd worden. Dit zijn toch de leukere uitvoeringen die voor menig leaserijder niet zijn weggelegd. Veel leasemaatschappijen kiezen toch vaker voor comfort en lage bijtelling dan snelheid en een sportief onderstel.

Daar is de laatste tijd toch wel een verandering in gekomen, een Volkswagen Golf GTD valt inmiddels bij menig leasemaatschappij te leasen, maar daar blijft het vaak ook bij. Dat heeft Ford waarschijnlijk ook ingezien vandaar dat er gekozen is om ook een Ford Focus ST Diesel uit te brengen. De nieuwe Ford Focus ST Diesel zal qua uiterlijk niet veel verschillen van de benzine variant. Helaas zijn er van de nieuwe Focus ST nog geen beelden vrijgegeven nadat pasgeleden bekend is gemaakt dat er een tussentijdse facelift zal worden geïntroduceerd voor de Focus. Dat is dus nog even afwachten!

Het verschil tussen de normale Focus ST en de diesel variant zit natuurlijk in het blok. De nieuwe Focus ST Diesel zal voorzien worden van een 2.0 liter TDCi motorblok met 185 pk. De sprint naar de 100 wordt gedaan in zo’n 8 seconden. Ook niet onbelangrijk is de CO2 uitstoot van 114 gr/km. Hierdoor moet er over de Focus ST Diesel 25 procent bijtelling gerekend worden. Het is Ford net niet gelukt om er nog 4 gram af te halen om in die interessante 20% bijtellingscategorie te vallen.