17
mei

Eerste specs BMW 3-serie Plug-in Hybrid bekend gemaakt

Bij de tussentijdse update van de BMW 3-serie is ook een plug-in hybride uitvoering van de auto aangekondigd. BMW heeft al een aantal jaar geleden gezegd dat alle modellen een stekker krijgen. Het merk voegt daad bij het woord met de BMW 3-serie plug-in hybrid.

BMW heeft naast de aankondiging ook de eerste specificaties bekend gemaakt van de BMW 330e. De elektromotor van de hybride 3-serie is goed voor 35 km elektrisch rijden. Dit is een verdubbeling van het elektrische bereik van de hybride BMW X5. De BMW 330e is goed voor 250 pk en levert 310 Nm koppel. De top snelheid van de hybride BMW 3-serie is 225 km/u en de auto sprint en de verwachting is dat het verbruik van de auto rond de 3,5 liter per 100 km ligt.

Over de verbrandingsmotor in de BMW 330e is nog maar weinig bekend. De verwachting is dat BMW een zuinige vier cilinder zal plaatsen net zoals in de BMW X5 maar er gaan ook geruchten dat onder de motorkap een drie-cilinder zal komen. Dit laatste wordt natuurlijk erg interessant voor de Nederlandse leaserijder. Vanaf 2016 worden de bijtellingsregels aangescherpt en heb je recht op 15% bijtelling als de CO2-uitstoot onder de 50 gram per kilometer blijft. De kans is groot dat de BMW 330 hieronder blijft en als we dan nog even verder kijken naar 2017 dan zal wederom het belastingstelsel worden gewijzigd. De bijtelling zal dan nog strenger worden. Hierover zullen wij meer horen in autobrief 2.0 later dit jaar.

De tussentijdse update van de 3-serie zal vanaf 2016 op de markt komen, dat betekent dat we ook de BMW 3-serie Plug-in Hyrbid volgend jaar mogen verwachten bij de dealer. BMW heeft de eerste hybride 3-serie kenbaar aan de wereld gemaakt met onderstaand filmpje: