23
juli

Eerste beelden: Toyota Auris Cross

Op het eerste gezicht denk je wat is dit voor Toyota Auris met een vreemde lak. Kijk je verder dan zie je dat deze auto misschien niet de Toyota Auris is die wij kennen. Dat klopt dit zijn namelijk de eerste beelden van Toyota Auris Cross.

Wat direct opvalt is dat de rijhoogte van de auto een stuk hoger is dan normaal. Daarbij hoort ook een verhoogde instaphoogte wat vooral door de wat oudere medemens met open armen zal worden ontvangen. De nieuwe Auris Cross heeft naast een verhoogde rijhoogte ook een nieuwe voor- en achterbumper gekregen. Iets wat niet direct opvalt maar wat een getraind oog wel kan zien.

Toyota heeft de Auris Cross nog niet officieel aangekondigd maar alles lijkt er op dat deze auto zijn introductie zal kennen in het aankomende half jaar. Motorisch zal de Auris Cross hetzelfde arsenaal aan motoren meekrijgen als de standaard Auris. Toyota kent voor het Auris platform nog geen vierwielaandrijving het is dan ook de verwachting dat dit bij de Toyota Auris Cross niet geïntroduceerd zal worden. Een gemiste kans want met all wheel drive zou de Toyota Auris een ideale kandidaat zijn om de caravan te trekken. Dit geldt natuurlijk niet voor de hybride uitvoering van het model want deze mag geen caravan trekken vanwege de hybride aandrijving.

Wat de verhoogde rijhoogte vooralsnog gaat betekenen voor de CO2 uitstoot van de Toyota Auris Cross is nog onbekend. Het is nog even afwachten maar het zou zo maar kunnen dat hierdoor deze Auris wel eens in het 20 procent bijtelling segment komt te vallen.