30
augustus

Eerste beelden nieuwe Opel Corsa [updated]

De Opel Corsa, niet direct een opvallend model. Wel een model dat het altijd goed doet voor het merk. De nieuwe generatie Corsa staat op het punt om gelanceerd te worden en Opel heeft zojuist de eerste beelden vrij gegeven van deze betrouwbare b-segmenter.

De huidige generatie Opel Corsa gaat al weer 8 jaar mee. Hoog tijd om hier eens wat verandering in te brengen dacht Opel. Het model kon wel weer een opfrisbeurt gebruiken.

Ook al is de Corsa voorzien van camouflage toch zijn de contouren van de auto goed zichtbaar. Wat direct opvalt is dat er bij het ontwerpen van de Corsa erg goed gekeken is naar de vorig jaar geïntroduceerde Opel Adam. Vooral de voorzijde van de Corsa toont veel gelijkenissen met de Adam.

Er wordt gezegd dat het interieur van de auto ook een complete make-over krijgt. Voor het interieur wordt er leentjebuur gespeeld bij het General Motors zustermerk Chevrolet. Met dit nieuwe interieur van Chevrolet komt ook een compleet vernieuwd dashboard met middenconsole. Motorisch krijgt de Corsa een 1.0 liter 3 cilinder turbo blok met 90- of 120 pk. Of er ook een diesel motor beschikbaar komt voor de Opel Corsa, is nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk zal dit wel het geval zijn want bij eerdere modellen is dit ook altijd het geval geweest.

De nieuwe Corsa zal zijn opwachting maken tijdens de Autoshow van Parijs in oktober. Wanneer de auto bij de dealer staat is nog onbekend maar hoogstwaarschijnlijk wordt het begin volgend jaar. Meer beelden van de nieuwe Opel Corsa kan hieronder gevonden worden.

Updated 30 augustus 2014:

Inmiddels is ook de prijs bekend gemaakt van de nieuwe Opel Corsa, tenminste bij onze oosterburen. Het instapmodel van de Opel Corsa zal beschikbaar worden vanaf € 11.980,-. Voor dit geld krijg je de beschikking over een 70 pk tellende 1.2 liter benzine motor. De 1.0 liter drie-cylinder EcoTec met turbo en 90pk is verkrijgbaar vanaf € 14.480,-. Beide auto’s zijn dan uitgevoerd met 3 deuren. Wil je 2 deuren extra, dan komt de prijs zo’n 750 euro hoger uit.

Ben je op zoek naar een Corsa met meer power dan is wellicht de 1.0 liter EcoTec met 115 pk of de 1.4 liter met 100 pk en 200 Nm koppel meer interessant. Opel heeft de Corsa tevens voorzien van de gloednieuwe 1.3 CDTi dieselmotor. De prijzen van de Corsa diesel starten bij de € 14.930,-.