31
oktober

Eerste beelden nieuwe Nissan Qashqai

Een auto die menigeen heeft aangesproken. Een van de eerste betaalbare crossovers (mini-SUV) in het segment. Meer dan twee miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. En er komt een nieuwe aan!

Nissan introduceerde de Qashqai in 2007 en het huidige model heeft het erg goed gedaan de eerste jaren. Na verloop van tijd kwam er wel redelijk wat concurrentie van bijvoorbeeld de Kia Sportage. Maar toch is de Qashqai zijn marktaandeel blijven behouden. In 2008 lanceerde Nissan de Qashqai +2 een zevenzitter variant van de Qashqai, zodat de familie met 3 of 4 kinderen ook gerust met z’n allen op stap kon.

Voor de zakelijke rijder was en is de Qashqai ook een interessant model. Je kreeg gewoon veel auto voor je geld. Als de keuze gemaakt moest worden tussen een Ford Focus of een Nissan Qashqai dan is deze snel gemaakt. Vooral vanwege het robuuste uiterlijk en de toch wel sportievere lijnen een vaak gereden auto door de forenzen met een grotere familie.

In 2010 gaf Kia hun Sportage een facelift. Nu is het ook tijd voor de Qashqai om eens een grondige gedaantewisseling te ondergaan. Volgens ingewijden zal de Qashqai lijken op de Nissan Resonance Concept (zie onderstaande afbeelding) die werd vertoond tijdens de Detroit Motorshow dit jaar. Helaas moet we nog wachten tot 7 november voor de echte eerste beelden maar Nissan maakt ons al wel benieuwd met de eerste spyshots.

De nieuwe Nissan Qashqai heeft veel weg van de Nissan Resonance Concept