03
mei

Eerste beelden Mercedes C-klasse Plug-in Hybride

Begin dit jaar noemde wij de nieuwe Mercedes C-klasse gekscherend de baby S-klasse omdat ze qua uiterlijk erg veel overeenkomsten hebben. Tevens werd toen bekendgemaakt dat er hoogstwaarschijnlijk ook een plug-in hybride uitvoering van C-klasse op de markt zou komen net zoals bij de Mercedes S-klasse.

Deze week werd de Mercedes C-klasse Plug-in Hybride ook voor het eerst gespot. Normaal gesproken was je hoogstwaarschijnlijk deze auto zo voorbij gelopen omdat de auto op een normale C-klasse lijkt. Het vernuft zit hem in de details. Als er goed wordt gekeken dan kan gezien worden dat de C-klasse een actieve grille heeft. Deze grille kan dicht en open staan ten behoeve van de aerodynamica. Tevens is onder de laag met stickers op de bumper een klep waarachter de aansluiting zit voor de laadpaal.

Er wordt op dit moment heftig gespeculeerd welke motor de C-klasse plug-in hybride zal krijgen. De verwachting is dat de auto zal worden voorzien van de 2.0 liter vier-cilinder motor met 211 pk. De combinatie van de verbrandingsmotor en de 68 pk tellende elektromotor zou de C-klasse een verbruik geven van zo’n 3 liter per 100 kilometer. Interessant is ook de uitstoot van de auto. Als het bovenstaande verhaal waar is dan zal de C-klasse een CO2 uitstoot hebben van 69 gr/km wat goed is voor 14 procent bijtelling. Een mooie opsteker voor Mercedes waardoor het direct de concurrentie aangaat met de Volvo V60 PHEV.

Mercedes C-klasse met 14% bijtelling

De bijtelling van 14% zou ook betekenen dat Mercedes een van de eerste merken is die een dergelijke bijtelling weet te realiseren in het hogere segment. Dat is BMW met de 3-serie en Lexus met de IS nog niet gelukt, toch de directe concurrenten van de Mercedes-Benz C-klasse. De Mercedes wordt niet meer dit jaar verwacht en zal dus pas in 2015 in Nederland op de markt komen. Vraag is natuurlijk of de concurrentie Mercedes niet voor is want ook hun R&D afdelingen zitten niet stil.