11
februari

Eerste beelden Hyundai Prius

De Toyota Prius kent al jaren geen concurrentie. Honda, kwam met de Insight, als enige om de hoek kijken binnen dit segment. Ook dat was niet een groot succes. Qua rij-eigenschappen werd de Prius overtroffen maar als het gaat om aankleding en interieur, bleef de Honda Insight straatlengtes achter bij de Toyota Prius. Hyundai wil daar nu verandering in gaan brengen met hun Prius-killer.

Vandaag werd voor het eerst de nieuwe Hybride van Hyundai gespot. De auto die het op moet gaan nemen tegen de nog immer populaire Toyota Prius. De foto’s die vandaag zijn vrijgegeven laten zien dat Hyundai het principe heeft gebruikt, beter goed gejat dan slecht bedacht. Want ondanks de camouflage is heel duidelijk te zien dat het design van de hybride van Hyundai wel heel veel wegheeft van zijn concurrent uit Japan.

De vraag dringt zich aan waarom Hyundai juist nu met een concurrent van de Pruis komt. De auto is al enige tijd op de markt en inmiddels is de populariteit van het model erg afgenomen. Om de Toyota Prius te verslaan zal het merk met een rijk uitgeruste hybride voor de dag moeten komen die ook nog eens beter betaalbaar is dan de Toyota. Wij zijn benieuwd of het Hyundai lukt om de Japanners te verslaan.

De verwachting is dat in de Prius-killer van Hyundai zal uitgevoerd worden met dezelfde elektromotor die in de Hyundai Sonata zal worden gemonteerd. Dit in combinatie met een 1.6 liter vier cilinder motor moet het verbruik van de Toyota Prius  (5,8 liter per 100 km) zeker geëvenaard worden en waarschijnlijk ook verbroken.

De verwachting is dat we de Hyundai Prius volgend jaar bij de dealer kunnen verwachten als 2017 model.