02
maart

Een slimme achteruitkijkspiegel, geprinte auto’s en lekker scheuren in de Fiesta ST

Op zondag is het tijd om terug te kijken op de afgelopen week. Bijtellingsblog helpt daarbij, door de meest interessante artikelen van de afgelopen week te verzamelen, zodat jij ze op het gemak nog eens terug kunt lezen.

3D geprinte EV gaat de weg op

3D printers en elektrische auto’s, iets wat de afgelopen jaren erg is komen opzetten. Een bedrijf uit Chicago weet de twee te combineren en heeft de techniek in huis om een elektrische auto te printen. Tijdens de IMTS beurs in september dit jaar zal de auto voor het eerst worden vertoond.

Verkoop winterbanden ingezakt

De afgelopen winter zijn er fors minder winterbanden verkocht blijkt uit de cijfers die marktonderzoekbureau GFK afgelopen week heeft gepubliceerd. Deze daling zou kunnen komen doordat wij niet echt een winter hebben gekend dit jaar.

Nissan presenteert Smart Rearview Mirror

Sommige onderdelen van de auto zijn al jaren hetzelfde, zo ook de achteruitkijkspel. Nissan dacht, dit moet toch anders kunnen en hebben de auto aan de achterkant voorzien van een aantal camera’s die in de achteruitkijkspiegel worden geprojecteerd. Het systeem zal per 2015 worden opgenomen in de modellen van Nissan.

Rijtest Ford Fiesta ST

Waar wij ons vooral bezig houden met auto’s met lage bijtelling en laag verbruik houdt het Automeisje zich vooral bezig met grommende motoren en auto’s met gigantische hoeveelheden pk’s. Enige tijd geleden mocht ze een rijtest doen met de Ford Fiesta, niet zomaar een Fiesta maar de Fiesta ST. Wij wilden jullie dit verslag niet onthouden ondanks dat deze auto niet in de meest interessante bijtellingsklasse valt.