30
december

3 crowdfunding projecten voor de zakelijker rijder – update

Crowdfunding oftewel financiering vergaren voor een project direct bij geïnteresseerden. Meestal wordt dit gedaan door het project bekend te maken via internet en vragen of mensen geïnteresseerd zijn te investeren. Kickstarter is misschien wel het bekendste platform voor crowdfunding.De projecten die op Kickstarter worden aangeboden lopen uiteen van de publicatie van een nieuw boek tot de ontwikkeling van een op afstand bestuurbaar papieren vliegtuigje. Nieuwsgierig als we zijn gingen wij op zoek naar de meest interessante crowd funded projecten voor de zakelijke rijder. Jammer genoeg konden wij maar een beperkt aantal interessante projecten vinden. Je zou toch denken dat er meer innovatieve ideeën zijn voor de moderne forens die 2 tot 4 uur per dag in de auto zit. Onderstaand een overzicht van de meest interessante automotive kickstarter projecten.

Terrafugia Transition – De vliegende auto

Waarom moeilijk doen als het ook vliegend kan, moesten ze hebben gedacht bij Terrafugia. Geen zin om in de file te staan dan vliegen we er toch gewoon overheen, Terrafugia wil dit mogelijk maken in de nabije toekomst. Op dit ogenblik kan de Terrafugia Transition al gepre-ordered worden. De Terrafugia heeft een verbruik van 35 miles per gallon als auto en kan ongeveer 400 miles vliegen op een volle tank. Het vliegen met de Terrafugia neemt zo’n 20 uur training in beslag.

Het project is op zoek naar zo’n $ 500.000,- funding, ben je geïnteresseerd om te investeren kijk dan eens op hun wefunder pagina. Wij zijn vooral benieuwd naar wat de regelgeving omtrent dit soort voertuigen gaat worden en of we over 10 jaar allemaal vliegend naar ons werk gaan.

Devium Dash

Wat is het eerste wat je doet als je de auto instapt? Waarschijnlijk zet je de radio aan en kijk je op je smartphone hoe veel file er onderweg is. Uiteraard mag je tijdens het rijden niet gebruik maken van de smartphone maar gebeurt het maar al te vaak. Devium Dash combineert de Radio met de Smartphone. Door de smartphone te koppelen aan de radio komt deze tot leven. Met de specifieke apps voor in de auto wordt de radio een multifunctioneel apparaat, zo kan bijvoorbeeld Google Maps gebruikt worden voor navigatie en worden de Spotify speellijsten zonder problemen afgespeeld.

Het project heeft in 2012 al zijn funding behaald en de eerste producten zijn in augustus van 2013 verstuurd naar de investeerders.

— UPDATE —

Via een reactie bij dit artikel werden wij er op geattendeerd dat dit crowdsourcing project niet helemaal vlekkeloos verloopt. De mensen achter dit project laten op het ogenblik namelijk niets meer van zich horen aan Kickstarter en de mensen die hebben geïnvesteerd. Dit is natuurlijk heel kwalijke zaak en schaadt het idee achter crowdfunding.

Fuse

Fuse is de app die je auto slim maakt. De app staat via een draadloze plug-in connectie in contact met de vele sensors die in een auto zitten. Via deze sensoren kan de app je feedback geven over de status van de auto. We schreven al eerder over een soortgelijke app genaamd Automatic, deze app lijkt nog net iets meer functionaliteit te krijgen.

Fuse is ook in staat om rij-patronen te herkennen en automatisch berichten versturen op het moment je in de buurt bent van bijvoorbeeld huis. De app kan ook op basis van de hoeveelheid benzine aangeven wanneer het tijd wordt om te tanken en ook bij welk tankstation je terecht kunt voor de goedkoopste brandstof. Misschien nog interessanter voor de zakelijke rijder is de mogelijkheid om een rittenregistratie bij te houden voor de belastingdienst.

De funding voor Fuse is reeds behaalt en op dit ogenblik wordt de app ontwikkelt.