26
maart

Dit is de nieuwe Kia Optima

De nieuwe Kia Optima wordt pas officieel gelanceerd op 1 april tijdens de New York Auto Show maar Kia heeft om ons nog meer warm te laten lopen voor de Optima alvast voorzien van een eerste foto.

De Kia Optima is niet de meest bekende auto van Kia in Nederland. Dit model ging voorheen in Europa onder de naam Kia Magentis. In 2011 bracht het merk de Kia Optima op de markt waarvan ook een hybride uitvoering op markt is. Juist die hybride uitvoering van de Optima was wel aardig in trek bij de leaserijders. Het design was vooruitstrevend gecombineerd met de toen nog geldende 0% bijtelling voor de Optima Hybrid zorgde er voor dat menig bedrijf de Kia Optima opnam in hun portefeuille leaseauto’s.

Ook het design van de nieuwe Kia Optima doet erg Amerikaans aan. Dat komt mede doordat Amerika ook de grootste afzetmarkt is voor Kia als het gaat om de Optima. Initieel zal ook alleen de sedan uitvoering van de auto beschikbaar worden, in een later stadium zal daar ook een station uitvoering bijkomen. Het huidige model Optima kent in Nederland alleen maar de sedan uitvoering. Nederland is bij uitstek een station-land dus wij zijn erg benieuwd naar het uiterlijk van deze uitvoering.

Motorisch zal de Kia Optima uitgerust worden met een vernieuwde 1.7 CRDi dieselmotor en er komt waarschijnlijk een diesel-hybride variant op de markt. Laatstgenoemde zal interessant zijn voor de zakelijk rijder. De Amerikaanse markt krijgt de een bredere keuze wat betreft motoren. Er kan daar onder andere gekozen worden uit een 2.4 liter en een 2.0 liter benzine motor met turbo. Uiteraard heeft het interieur en de uitrusting van de auto een upgrade gekregen. Daar zal meer bekend over worden gemaakt tijdens de New York Auto Show volgende week.