16
juni

Is dit de Volkswagen Golf Variant GTE met 7 procent bijtelling?

Vandaag bereikte ons het bericht dat in Amerika een Volkswagen Golf Variant is gespot met GTE badges. Zou dit betekenen dat Volkswagen met  een Golf Variant GTE komt?

De beelden spreken voor zich. Een lid van het GolfGTEForum in Amerika spotte bovenstaande foto en deelde dat direct met de leden van het forum.

Tot op heden is er nog niets bekend gemaakt door Volkswagen over de Golf Variant GTE. We waren natuurlijk al bekend met de hatchback uitvoering van de Volkswagen Golf GTE maar nu blijkt Volkswagen ook de variant uit te rusten met een hybride aandrijving. Het is dus ook opvallend te noemen dat deze beelden ineens naar buiten komen. Onverwacht maar toch een hele mooie toevoeging aan het modellengamma van de Golf. Wie wil er nou niet een Volkswagen Golf Station met een hybride aandrijving.

Wat wel vreemd genoemd mag worden is dat de Golf Variant GTE voor het eerst in Amerika wordt gespot. Amerika is namelijk niet bij uitstek het land dat erg warm loopt voor hybrides. Het gaat daar nog steeds meer om de big blocks. Europa zou een betere plek zijn voor de introductie van deze nieuwe hybride telg van het Volkswagen concern.

Aangezien er verder nog niets naar buiten is gebracht over deze auto is het ook afwachten wat de inhoud van de motor gaat worden. Toch heeft het er alle schijn van dat de Variant exact dezelfde motor meekrijgt als de hatchback variant. Dit zou voor de zakelijke rijders betekenen dat de Golf Variant GTE ook in een lage bijtelling heeft. Het hatchback model valt binnen de 7% bijtelling. Het is te verwachten dat dit ook bij de Variant GTE zal zijn.