27
februari

De Volvo Concept Estate – Oogstrelend Scandinavisch design

Volvo doet dit jaar een rondje beurzen en bij iedere beurs brengen ze een nieuwe conceptauto mee. Zo ook naar de Autosalon van Genève. Deze keer is de Volvo Concept Estate aan de beurt en wij moeten zeggen dat we onder de indruk zijn van het nieuwe design.

Tijdens de Frankfurt Motor Show zag de Concept Coupe voor het eerst levenslicht, in Detroit nam Volvo de Concept XC Coupe mee en voorafgaand aan de Autosalon van Genève zijn de eerste beelden vrij gegeven van de Concept Estate. Volvo of eigenlijk Geely, is wat introducties betreft het afgelopen jaar lekker bezig!

Het design van de Concept Estate is oogstrelend mooi. We kennen het strakke Scandinavische design al jaren, vooral als het om meubels gaat. Eigenlijk ontbrak dit een beetje in de modellijnen die Volvo de afgelopen jaren heeft gevoerd. Maar met deze reeks Conceptauto’s laat Volvo de wereld weer eens zien waar het goed in is!

De lijnen van de Concept Estate doen erg denken aan de Volvo P1800, de mooiste auto die Volvo ooit heeft voortgebracht. Ook de bekende glazen achterklep, die we kennen uit de P1800, de 480 en de C30, komt terug in dit ontwerp. Alle conceptmodellen zijn ook voorzien van een zwevende grille en de nieuwe T-vormige koplampen. Het strakke design van de buitenkant, wordt aan de binnenkant doorgetrokken. Het interieur doet je denken aan Scandinavisch design van Jacobsen of Hansen. Op de foto’s valt tevens te zien dat, net als bij de Tesla Model S, er gekozen is voor een groot gekanteld touchscreen centraal in het dashboard.

Veel meer dan deze beelden is er nog niet bekend over deze nieuwe Estate van Volvo. Tijdens de Autosalon van Geneve zal Volvo meer bekend maken over de nieuwe Volvo Concept Estate. Tot die tijd moeten wij het met de foto’s doen.