04
april

De Toyota RAV4 Hybrid

Toyota, toch wel de fabrikant die de hybride groot heeft gemaakt met de Prius, Auris en Yaris. Breidt de familie hybrides verder uit met de RAV Hybrid. De New York Autoshow was het podium waar deze nieuwe hybride van Toyota voor het eerst aan het publiek werd vertoond.

Initieel werd alleen de nieuwe Toyota RAV4 modeljaar 2016 geïntroduceerd maar Toyota had nog een verrassing in petto. In het persbericht schreef Toyota het volgende over de nieuwe RAV4 Hybrid:

“There’s a new hybrid in town, and it’s called RAV4. Toyota has been the overwhelming gas-electric hybrid sales leader in the U.S. since 2000. Now, 15 years after the first Prius was sold in the U.S., Toyota has unveiled its eighth hybrid offering as part of the refreshed 2016 RAV4”, says the carmaker in its official press release.

De RAV4 Hybrid heeft de nieuwe Toyota neus meegekregen, die wij kennen van de gefacelifte Auris en de nieuwe Avensis. Ook de achterkant is voorzien van nieuwe achterlichtunits en een nieuwe bumper. De Toyota RAV4 Hybrid is uitgerust met een 2,5 liter benzinemotor die samenwerkt met de elektromotor. De elektromotor zal alleen de achterwielen aandrijven wanneer daar om gevraagd wordt. Informatie omtrent de prestaties en CO2 uitstoot van de RAV4  Hybrid worden pas bekend gemaakt in aanloop naar de verkoopdatum. In Nederland zal dat waarschijnlijk pas begin 2016 zijn.

Het interieur van de Toyota RAV4 is grondig onder handen genomen en de auto is uitgerust met state-of-the-art technologie. De auto is onder andere verkrijgbaar met onder andere Adaptive Cruise Control, Voetgangersdetectie, Lane Departure Alert en Road Sign Assist.