21
juli

De praktische BMW 2-Serie Active Tourer met 20 procent bijtelling [updated]

We worden al jaren verwend door BMW met de mooiste 1, 3 en 5-series. Sinds dit jaar is daar ook nog eens de 2 en de 4-serie bijgekomen. Stuk voor stuk mooie en kwalitatieve auto’s, zoals we van BMW gewend zijn. Maar BMW komt nu voor het eerst met de praktische voorwiel aangedreven auto, de BMW 2-serie Active Tourer.

Deze nieuwe 2-serie active tourer heeft eigenlijk helemaal niets gemeen met de huidige 2-serie. Waar de 2-serie coupe 2 deuren heeft en gewoon er leuk en sportief uit ziet. Is de 2-serie active tourer compleet het tegenover gestelde. Een grote MPV met een hoge zit. De hoge zit die wij kennen van BMW is de X3 of de X5 maar niet een MPV. BMW brengt deze 2-serie active tourer als een concurrent van de B-klasse van Mercedes.

De BMW heeft door de hoge daklijn erg veel binnenruimte, met de bank in de achterste stand heeft de BMW 468 liter kofferruimte. Als de bank in de voorste stand staat dan is er veel meer kofferuimte beschikbaar, namelijk 1510 liter. Qua ruimte wint de concurrent van Mercedes net.

Wat wel helemaal nieuw is aan de 2-serie active tourer en ook voor BMW is de voorwiel aandrijving. Natuurlijk heeft BMW wel ervaring met voorwiel aandrijving met de MINI, maar voor een BMW is dit wel iets nieuws. De 2-serie active tourer deelt het onderstel met de MINI. Ook motorisch deelt de 2-serie active tourer een aantal motoren met de MINI.

De kleinste motor uit het spectrum is de 1.5 liter drie cilinder turbo, heeft van BMW de naam 218i meegekregen. BMW komt ook met diesel variant van de 218, een 2.0 liter viercilinder turbo diesel met 150 pk en een koppel van zo’n 330 Nm. De sterkste en afsluitende benzine motor is de 225i, een 2.0 liter vier cilinder turbo met 231 pk. Op een later moment komt BMW ook nog met een variatie aan diesel en benzine motoren, vier-wiel aandrijving en zelfs een M-pakket.

De BMW 2-serie active tourer 218d en de 218i hebben een CO2 uitstoot van 109 en 115  gr/km en vallen daarmee net binnen de 20% bijtelling categorie voor zowel diesel en benzine. Qua prijzen wordt geroepen dat deze rond € 30.000,- ligt, maar begin volgende maand wordt daar vast meer bekend over Tijdens de Autosalon van Genève.

Updated 21 juli 2014:

BMW verwacht dat met de komst van de BMW 2-serie Active Tourer het merk een auto in het assortiment heeft die first-time-buyers van het merk moet aanspreken. De verwachting heerst dan ook dat 75% van de kopers die een nieuwe BMW gaat aanschaffen, het oog laat vallen op de BMW 2-serie Active Tourer . De doelgroep die BMW op het oog heeft zijn de jonge gezinnen die op zoek zijn naar een premium MPV. Ons inziens een segment waarin de keuze beperkt is.