06
juli

De nieuwe Skoda Fabia van truttig naar stoer

Afgelopen periode komt er veel nieuws naar buiten omtrent Skoda. Zo waren er van de week al de eerste beelden van de Skoda Octavia RS Plus, lezen we vandaag dat er een nieuwe Skoda Fabia komt. Hoog nodig wat ons betreft want de laatste modellen Fabia konden ons niet echt bekoren.

De verwachting is dat Skoda de nieuwe Fabia zal meenemen naar de Autoshow van Parijs alwaar het model zijn internationale debuut zal maken. Op dit ogenblik wordt de auto getest en dat gebeurt zowel binnenshuis als op de openbare weg.

Op basis van de eerste beelden van de nieuwe Fabia zie je direct dat Skoda het truttige van de vorige modellen achter zich heeft gelaten en er toch voor heeft gekozen om de auto een sportiever uiterlijk mee te geven. Dat Skoda bezig was met een verjonging was al te zien over de gehele breedte van het spectrum aan modellen. Denk aan de vorig jaar geïntroduceerde Skoda Rapid en de facelift van de Skoda Octavia.

Aan voorkant van de auto heeft een bredere grille meegekregen waardoor deze direct stoerder oogt. De motorkap heeft een duidelijke opstaande rand in het midden wat overgenomen lijkt van de Amerikaanse hotrods. De nieuwe Fabia heeft een geheel nieuwe achterkant meegekregen, de in het oog springende achterlichten lijken rechtstreeks van de Skoda Rapid komen. Ook het interieur heeft een opfrisbeurt gekregen en zal voorzien worden van de laatste technieken.

Waar de Skoda Fabia uiteraard om bekend staat zijn de zuinige motoren. De Greenline modellen van de Fabia en de Octavia zijn altijd modellen geweest met een lage bijtelling. Ook al is het nog niet bekend welke motoren de nieuwe Fabia meekrijgt, is het te verwachten dat er wederom een aantal zuinig benzine en dieselmotoren komen uit de VAG keuken. Met de komst van de nieuwe Fabia zal de concurrentie in het B-segment toenemen en zal het niet meer vanzelfsprekend zijn dat er gekozen zal worden voor de Volkswagen Polo.