08
september

De nieuwe Jaguar XE – Zakelijk, sportief en betaalbaar!

Jaguar heeft deze week de nieuwe Jaguar XE voor het eerst kennis laten maken met het grote publiek. Met deze auto wil het Jaguar Landrover concern de concurrentie aangaan met de BMW 3-serie, de Mercedes C-klasse en de Audi A4.

Het wordt de goedkoopste Jaguar sinds tijden. In dollars moet de nieuwe Jaguar XE zo’n $ 44.000,- gaan kosten wat ongeveer neer zal komen op eenzelfde prijs maar dan in euro’s hier in Nederland. Voor dat geld krijg je heel wat auto. Een luxe auto waarmee bijna 300 km/u kan worden gereden. Goede looks en het eerste model dat op het geheel vernieuwde JRL aluminium achterwiel aangedreven platform staat.

Met deze intrede stapt Jaguar het meest competitieve segment binnen, waar de concurrentie moordend is. Mercedes, Audi en BMW proberen daar al jaren elkaar de loef af te steken. Nu komt Jaguar daar ineens om de hoek zetten met de Jaguar XE. Uiteraard zal de auto zijn sporen nog moeten verdienen maar het is fijn dat we eens iets nieuws te zien krijgen.

Of het goed is voor het merk Jaguar, is natuurlijk nog maar de vraag. Jaguar heeft toch altijd gestaan voor elegantie en exclusiviteit. Niet iedereen kon zich een Jaguar veroorloven. Met deze stap wordt een Jaguar een haalbare kaart menig zakenman met een goed leasebudget. Of dit afbraak doet aan de exclusiviteit van het merk Jaguar? Wij denken van wel maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat de eigenaren van Jaguar Land Rover (Tata Motors) ook graag geld wil verdienen. Een auto voor de massa is dan de oplossing.

“The XE is unbelievably important to Jaguar Land Rover,” the chief executive said. “It’s important we expand the range to cover more product segments and bring younger customers, bring females, into the range of Jaguar.”

Gelukkig is het merk wel bij het eigen DNA gebleven en heeft er alles aan gedaan om binnen het budget een superstrakke auto neer te zetten. Ook voor de introductie heeft Jaguar zijn reputatie eer aan gedaan. Zo vloog er een gloednieuwe Jaguar XE bungelend onder een helikopter door London vandaag.

De Jaguar XE zal zijn officiële opwachting maken tijdens  de autoshow van Parijs en wordt volgend jaar bij de dealers verwacht. Het is de verwachting dat Jaguar ook met zowel een SUV als een station versie komt van de XE komt.