19
januari

De meest interessante artikelen voor de zakelijke rijder – week 3

Wekelijks verzamelen wij de meest interessante artikelen voor de zakelijke rijder. Wij weten dat jullie door de weeks druk zijn met werk, sport en familie en er niet aan toe komen om ook nog eens het internet na te pluizen op zoek naar interessante content. Vandaar dat wij dat voor je doen. Dit overzicht publiceren wij op zondag,  zodat je in de luie stoel alles nog eens rustig kunt nalezen.

EP wil schonere bestelauto’s en nieuwe testprocedure

We beginnen deze week met het bericht dat het Europees Parlement gaat inzetten op schonere bestelauto’s. Het doel is om per 2020 de maximale uitstoot van licht commerciële voertuigen terug gebracht hebben van 203 gr/km naar 147 gr/km. Lukt dit de autofabrikanten niet dan staan daar boetes tegenover. Om dit te kunnen testen is het Europees Parlement van plan om een nieuwe testmethode te introduceren. De huidige testmethode voldoet niet meer aan de eisen.

Organisatie Autosalon Rotterdam zet ook occasionshow neer

Enige tijd geleden waren wij aanwezig bij de Autosalon Rotterdam. De organisatoren van deze beurs hebben aangegeven dat ze naast een tweede editie van de Autosalon, dit jaar ook een occasion beurs zullen organiseren. De verwachting is dat er zo’n 25.000 bezoekers op deze beurs af zullen komen. De organisatie wil zo’n 1000 occasions tonen op de beurs, de entree en het parkeren is gratis om de drempel zo laag mogelijk te houden.

Attention Automakers: You Don’t Need a Corporate Grille

Het hoeft niet altijd serieus, zeker niet bij de heren van Jalopnik. Van de week lazen wij daar een column over de auto grille. Het artikel gaat specifiek over de grille van een Lexus GX 460, een model dat wij hier in Europa niet kennen. De strekking van het artikel kunnen wij ons wel in vinden. Sommige fabrikanten kunnen enorm doorslaan met het ontwerp van de grille van een auto. Uiteraard is het design van een auto een subjectief onderwerp, waar de een het afschuwelijk vindt, kan de ander het enorm waarderen.

Startup Makes App to Help People Evade Traffic Laws

Gedurende onze zoektochten over het web, stuitte wij op een startup in San Francisco die je helpt bij het in beroep gaan op een verkeersboete. Het concept is simpel. Je maakt een foto van de boete en de situatie, de mensen achter de app gaan beroep aantekenen tegen de boete en uiteindelijk krijg je de uitslag van het beroep. Heb je gewonnen dan hoef je niet te betalen en betaal je 25% van de boete aan de makers van de app. Verlies je dan moet je alsnog de boete betalen. Wij zijn benieuwd of deze app gaat aanslaan en of we een dergelijke app ook kunnen verwachten in Nederland!