24
februari

De 4 zakenauto’s met lage bijtelling van Genève 2014

Nog een klein weekje en dan staat de Autosalon van Genève 2014 weer voor de deur. Hoog tijd om eens vooruit te blikken en te kijken wat voor moois volgende week wordt onthuld. Wij zouden Bijtellingsblog niet zijn als we vooral keken naar de auto’s die specifiek voor de zakelijke markt interessant zijn. We geven een kort overzicht:

We beginnen met het laatste nieuws en dat is wel de gefacelifte Ford Focus. Betrouwbare bronnen vertellen ons dat er wederom weer een versie van de Focus komt met de geprezen 1.0 liter EcoBoost motor. Hoogstwaarschijnlijk valt de Ford Focus 1.0 liter Ecoboost nog wel in de 20 procent bijtelling. Jammer dat Ford niet een blok heeft wat er voor kan zorgen dat de Focus binnen de 14% bijtelling valt.

Het tweede interessante model is de Volkswagen Golf GTE. De plug-in hybride variant van de Volkswagen Golf 7. Doordat de auto wordt voorzien van een accupakket wordt er maar 7 procent bijgeteld op Golf GTE, erg interessant voor de zakelijke rijder. Zeker met een gecombineerd verbruik van 1,5 liter per 100 km en 204 pk, een auto om naar uit te kijken.

Misschien minder bekend maar zeker niet te onderschatten is de Qoros 3. Het in 2007 opgerichte Chinese automerk komt voor het eerst met een C-klasse model naar Europa. Anders dan eerdere Chinese merken, heeft Qoros er wel voor gezorgd dat de veiligheid van de auto in orde is. De Qoros 3 mag zich zelfs het meest veilige model noemen in de Euro NCAPs. Er is nog niet veel bekend over de CO2 uitstoot van de Qoros 3 maar ook al is deze te hoog voor 14% bijtelling dan is het nog steeds een interessant model met een vanaf prijs van rond de € 20.000,-.

Wij hebben in de hatchback variant van de nieuwe Peugeot 308 reeds gereden en wel met groot plezier. Tijdens Genève zal ook de Peugeot 308 SW zijn opwachting maken. Zeker interessant voor de zakelijke markt is de 14 procent bijtelling uitvoering van de 308 SW, die vanaf € 24.050,- in mei verkrijgbaar is bij de dealer.

Er staat ons dus genoeg moois te wachten in de aankomende week. Uiteraard zullen wij jullie dagelijks op de hoogte brengen over de laatste interessante nieuwtjes van de Autosalon Genève 2014.