03
oktober

Daling leaseprijs Tesla Model S op komst

Tesla komt vandaag met het nieuws naar buiten dat Tesla’s die uit de lease komen terug wil kopen van de Nederlandse leasemaatschappijen. Het bedrijf probeert daarmee het nog aantrekkelijker te maken voor de consument om een Tesla Model S te lease.

Tesla biedt namelijk een hoge terugkoopgarantie. Hierdoor blijft de waarde van de auto na afloop van het leasecontract hoog, waardoor de leasemaatschappijen meer terug krijgen voor de auto en daardoor de leasekosten lager kunnen insteken.

Deze constructie die uit de hoge hoed komt van de heren van Tesla zou het voor de Nederlandse markt aantrekkelijker moeten maken om een Tesla Model S te leasen. Het is natuurlijk de vraag hoeveel de leaseprijs zal dalen en of hiermee de Tesla Model S echt een concurrent wordt van bijvoorbeeld een BMW 5-serie. Wat het met de terugkoopgarantie wel toont is dat het verder denkt en met dit soort oplossingen de elektrische revolutie verder kan stimuleren.

De prijs waarvoor de auto teruggekocht wordt van de leasemaatschappij is volledig transparant en zal voor iedere leasemaatschappij hetzelfde zijn. Er wordt hier gekozen voor transparantie zodat het voor alle partijen duidelijk is waar ze aan toe zijn. Daarbij maakt het nu niet uit waar de Tesla geleased wordt en kan de bestuurder zelf voor zijn gewenste leasemaatschappij kiezen.

ALD Automotive is in Nederland de eerste leasemaatschappij die al gebruik maakt van de terugkoopgarantie van Tesla. De overige leasemaatschappijen zullen snel volgen.