27
december

Citroen DS 5LS voorlopig alleen in China

Het is al weer een tijdje geleden dat wij goed nieuws hadden over Citroen. Wel veel aankondigingen tijdens de IAA maar de laatste grote introductie was de C4 Picasso. Goed nieuws dus dat Citroen de DS 5LS aankondigt. Slecht nieuws is dat we deze auto voorlopig alleen maar in China gaan zien rondrijden.

Kijkend naar de nieuwe DS 5LS zien wij daar veel van de Peugeot 3- en 508 in voorbij komen. Dat is ook niet vreemd aangezien Citroen al sinds 1976 volledig eigendom is van Peugeot. Wat betreft het uiterlijk ziet deze nieuwe DS er niet verkeerd uit en zou de auto ook zeker niet misstaan op de Nederlandse wegen.

De neus van de DS 5LS is de eerste die de facelift heeft doorgemaakt. Vanaf heden zal deze neus op alle DS modellen verwerkt gaan worden. Opvallend is de verchroomde strip die vanaf de voorbumper helemaal doorloopt naar de achterkant. We kennen een dergelijke strip al van de Renault Clio en de Estate.

Motorisch zal de Citroen DS 5LS worden voorzien van een THP160 of een THP 200. Citroen heeft er voor gekozen om de auto’s te voorzien van een wat grotere motor, die beide voorzien zijn van een turbo. In tegenstelling tot de andere merken die kiezen voor kleine motoren met impactvolle turbo’s.

Waarom de 5DS LS initieel alleen in China wordt verkocht is omdat deze auto in de Chinese fabriek van Citroen wordt gebouwd in Shenzhen. Er zijn nog geen berichten dat deze auto op een later moment ook in Europa beschikbaar zal worden, maar het is zeker niet ondenkbaar dat dit gaat gebeuren. Voorlopig moeten wij het doen met de foto’s en filmpjes.